CM 2018

FIFA a anuntat arbitrul pentru finala Cupei Mondiale

Sursă foto: twitter.com/roynemer

Cum Argentina a fost eliminata inca din optimile Cupei Mondiale si in marea finala se intalnesc doua echipe din Europa, FIFA a decis sa acorde meciul pentru titlu unui sud-american.

Asadar, finala mare a Cupei Mondiale dintre Franta si Croatia va fi condusa la centru de argentinianul Nestor Pitana, cel care a condus si partida inaugurala dintre Rusia si Arabia Saudita.

Pitana a mai arbitra la aceasta Cupa Mondiala alte trei meciuri: Mexic – Suedia, Croatia – Danemarca si Franta – Uruguay.

Arbitri asistenti vor fi Hernan Maidana si Juan Belatti, de asemenea din Argentina. Al patrulea oficial va fi olandezul Bjorn Kuipers.

Este pentru a doua oara cand o finala de Cupa Mondiala va fi arbitrata de un argentinian, dupa ce din 2006 cand Italia a invins Franta la Berlin.

Horacio Elizondo a intrat atunci in istorie pentru cartonasul rosu acordat lui Zinedine Zidane in urma capului pe care acesta i l-a aplicat lui Marco Materazzi, faza intrata in istoria fotbalului.

La fel s-a intamplat si in 2006, ca Elizondo sa arbitreze atat meciul de deschidere cat si finala Cupei Mondiale.FIFA a anuntat arbitrul pentru finala Cupei Mondiale