CM 2018

Debut nefast pentru Mircea Lucescu pe banca Turciei cu doua erori majore de arbitraj

Sursă foto: twitter.com

Mircea Lucescu a pierdut primul meci in calitate de selectioner al Turciei chiar in tara unde a cucerit cele mai numeroase trofee ca antrenor, Ucraina.

Condusa de pe margine de Andrey Shevchenko, fost castigator al Balonului de Aur, Ucraina s-a impus cu 2-0, scor stabilit inca dinaintea pauzei.

Doua goluri marcate de gazdele arenei din Harkov dupa faze controversate care l-au avut in prim plan pe Yarmolenko, noul atacant al Borussiei Dortmund.

Prima reusita a venit in minutul 18 dupa un offside nesemnalizat de tusierul spaniol la pasa lui Kovalenko.

Al doilea gol al Ucrainei a fost marcat cu trei minute inaintea pauzei. Konoplyanka a intors o minge in fata portii de unde Yarmolenko a reluat decisiv. Pe reluare s-a vazut insa cum mingea ajunsa de Konoplyanka depasise suprafata terenului.

Meciul a fost arbitrat de spaniolul David Fernandez Borbalan, un arbitru pe care Mircea Lucescu nu-l va uita prea curand.

Dupa ultimul fluier Lucescu s-a tinut cu telefonul dupa centralul Borbalan incercand sa-i arate acestuia cele doua greseli majore de care am amintit mai sus.

Dincolo de aceste doua erori majore care au influentat rezultatul ramane jocul extrem de slab al Turciei, echipa care practic a facut figuratie pe teren.

"Nu sunt bucuros de jocul echipei mele. Jucatorii nu sunt pregatiti fizic, iar Ucraina a fost mai rapida si mai pregatita fizic decat am fost noi. Au aratat ca formeaza o echipa de fotbal in adevaratul sens, ceea ce noi deocamdata nu suntem. Trebuie sa mergem mai departe si sa castigam urmatorul meci. Sper sa vad o alta echipa peste trei zile", a spus Lucescu dupa meciul pierdut in Ucraina.

Ucraina urca la conducerea Grupei I, cu 14 puncte, si un meci in plus fata de Croatia (13 puncte), echipa al carui meci cu Kosovo a fost suspendat din cauza ploii torentiale de la Zagreb. Islanda e pe trei, cu 13 puncte, in timp ce Turcia ramane in cartile calificarii, pe patru, cu 11 puncte.



Debut nefast pentru Mircea Lucescu pe banca Turciei cu doua erori majore de arbitraj