CM 2018

Danemarca si Australia si-au impartit punctele. VAR-ul din nou decisiv!

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Intr-un meci din Grupa C a Cupei Mondiale, Danemarca si Australia au incheiat nedecis, scor 1-1, la Samara. Ambele echipe pastreaza sanse de calificare in optimi dupa acest rezultat inaintea ultimei etape.

Neinvinsa de 16 meciuri in toate competitiile, Danemarca a inceput in forta meciul cu Australia de la Samara si dupa doar 7 minute de la primul fluier al centralului spaniol Mateu Lahoz echipa nordica deschidea scorul.

Eriksen, decarul danez, a primit in zona centrala si a trimis un stang senzational sub transversala fara nicio sansa pentru portarul australian Ryan. Un gol anuntat de presiunea exercitata de danezi inca de din primul minut.

Australia a beneficiat de trei cornere in primele zece minute si doar o singura data, la prima faza fixa, Leckie a fost aproape de gol trimitand peste poarta.

Danemarca a trecut pe langa golul doi in minutul 24 la centrarea ideala a lui Dalsgaard din flancul drept si pe care Jorgensen n-a reusit sa o reia cu capul pe poarta.

Nordicii au facut apoi pasul in spate si au platit printr-un gol incasat din lovitura de la 11 metri. Jedinak a transformat de la punctul cu var in minutul 38 un penalty acordat dupa interventia arbitrajului video la hentul comis de Poulsen. Acelasi Jedinak care punctase si impotriva Frantei din penalty.

Primul gol international incasat de Kasper Schmeichel dupa 571 de minute (9 ore si 31 de minute).

In partea secunda, pe masura trecerii timpului, australienii au riscat mai mult si au iesit la joc. Arzani, cel mai tanar jucator al turneului final, a intrat cu un suflu nou si a pasat in minutul 71 pentru sutul lui Mooy din afara careului. O minge care n-a trecut departe de poarta lui Schmeichel.

Replica daneza n-a intarziat sa apara si Sisto a incercat si el sutul de la distanta la faza imediat urmatoare.

Dubla ocazie pentru Australia in minutul 88, de fiecare data portarul danez Schmeichel intervenind decisiv. Mai intai la sutul lui Arzani spre coltul scurt si imediat dupa la mingea trimisa de Leckie spre vinclu.



Danemarca si Australia si-au impartit punctele. VAR-ul din nou decisiv!