CM 2018

Cu ce am ramas dupa prima etapa a grupelor la Cupa Mondiala

Sursă foto: twitter.com/FIFAMedia

Vedeti mai jos cateva amanunte interesante desprinse dupa consumarea primei etape din faza grupelor la Cupa Mondiala din Rusia.

In cele 16 meciuri disputate au fost marcate 38 goluri si patru autogoluri. Cu patru ani in urma, la turneul final din Brazilia, fusesera inscrise cinci autogoluri in toata competitia.

15 dintre cele 38 de goluri au fost marcate in prima repriza si cinci dupa minutul 90. Sase reusite au venit din lovituri de la 11 metri.

Cel mai comun rezultat a fost 1-0, inregistrat in sase dintre meciuri.

Niciun 0-0 n-a fost inregistrat la turneul final din Rusia in prima etapa a grupelor!

Clasamentul marcatorilor la Cupa Mondiala

Germania a pierdut primul meci, dar nemtii nu-si fac griji si se consoleaza cu statistica. Ultima oara cand au pierdut meciul inaugural, in 1962, au ajuns pana in finala Cupei Mondiale.

Doar o singura echipa din cele cinci reprezentante ale Americii de Sud a reusit sa castige. Este vorba de Uruguay care a invins Egipt cu un gol dupa minutul 90. Brazilia si Argentina au remizat, iar Columbia a pierdut.

Echipele asiatice au obtinut deja doua victorii prin Iran (1-0 cu Maroc) si Japonia (2-1 contra Columbiei). La precedenta editie, in Brazilia, echipele din Asia nu obtinusera nici macar un succes.

Aflata la doar a doua participare, Senegal a spalat onoarea echipelor de pe continentul negru si a obtinut prima victorie africana in Rusia.

Dintre debutante doar Islanda a obtinut punct (contra Argentinei), in timp ce Panama a fost spulberata de Belgia (3-0).



Cu ce am ramas dupa prima etapa a grupelor la Cupa Mondiala