CM 2018

Croatia in sferturi la Mondiale dupa lovituri de departajare cu Danemarca

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Croatia a devenit a patra echipa calificata in sferturile Cupei Mondiale din Rusia, dupa ce a depasit Danemarca, cu 3-2, in urma loviturilor de la 11 metri. La finalul timpului regulamentar si dupa dupa prelungiri scorul era 1-1. Tabloul sferturilor de finala.

Meciul de la Volgograd a avut un debut fulminant cu doua goluri in primele 220 de secunde.

Danemarca a deschis scorul prin Jorgensen dupa numai 59 de secunde cu un sut din sase metri impins in poarta de Subasic.

Asa am trait Croatia - Danemarca

Croatia a replicat si Mandzukic restabilea egalitatea in minutul 4 cu o reluare la coltul scurt.

In continuare meciul a intrat intr-o zona de echilibru si cele doua echipe n-au mai riscat nimic, multumindu-se sa astepte greseala adversarului.

Aceasta a venit in cele din urma, tarziu, in minutul 114, cand Rebic a scapat singur cu poarta goala in fata si a fost faultat in ultimul moment de Jorgensen. Arbitrul de centru a aratat doar cartonasul galben in loc de cel rosu, am explicat aici de ce.

Penalty pentru Croatia pe care insa l-a ratat Modric, cu un sut respins de Schmeichel.

Astfel s-a ajuns la executarea loviturilor de departajare, unde fiecare dintre echipe a inceput cu o ratare. Eriksen pentru danezi si Badelj pentru croati nu au reusit sa-i invinga pe portarii din fata lor, apoi Danemarca a condus in doua randuri, 1-0 si 2-1.

Croatia a egalat de fiecare data inainte ca dramatismul sa atinga cote uriase. Subasic a aparat la 2-2 sutul lui Schone, fiind urmat imediat de Schmeichel la executia fundasului Pivaric.

Subasic s-a remarcat inca o data, la lovitura lui Jorgensen, iar Rakitic marca golul calificarii croate in sferturile de finala cu un sut in coltul opus celui in se aruncase Schmeichel.

Portarul croat devine primul jucator care apara trei lovituri de la 11 metri intr-un meci la Cupa Mondiala dupa lusitanul Ricardo in meciul cu Anglia.



Croatia in sferturi la Mondiale dupa lovituri de departajare cu Danemarca