CM 2018

Croatia elimina Rusia la 11 metri si revine in semifinalele Cupei Mondiale dupa 20 de ani

Sursă foto: twitter.com/fifaworldcup

Meci cu garda jos intre Rusia si Croatia, sambata seara, la Soci, in ultimul sfert de finala la Cupa Mondiala. O partida cu patru goluri, 120 de minute si o decizie venita la loteria loviturilor de departajare, o adevarata ruleta ruseasca pentru gazda turneului final.

Croatia s-a calificat din nou in semifinalele Cupei Mondiale dupa 20 de ani, cu 4-3 la loviturile de la 11 metri, dupa ce in 90 de minute scorul fusese 1-1, iar apoi in prelungiri fiecare echipa a mai punctat cate o data.

Rusia a jucat mult mai curajos decat in optimea cu Spania si a deschis scorul printr-un sut spectaculos trimis de Cheryshev in minutul 31.

Asa am trait Rusia - Croatia in ultimul sfert de finala

Doar opt minute s-au bucurat rusii de avantaj, croatii restabilind egalitatea prin Kramaric, jucator care reluat in poarta cu capul o minge centrata de Mandzukic.

1-1 avea sa fie si scorul pauzei.

Sansa uriasa ratata de croati prin Perisic in minutul 60. Mingea a lovit bara si a iesit incredibil in afara terenului, desi toata lumea o vazuse intrand in poarta.

Cum pana in minutul 90 niciuna dintre echipe n-a mai inscris meciul a intrat in prelungiri, unde Croatia a dat lovitura prin Vida in minutul 101.

O lovitura cu capul si mingea s-a strecurat in poarta printre mai multi jucatori. Rusii nu au dezarmat si in minutul 115 reuseau egalarea de asemenea cu capul in urma unei faze fixe.

Centrare din dreapta si Mario Fernandes a trimis decisiv la coltul lung trimitand meciul la 11 metri, unde acelasi jucator avea sa-si ingroape echipa fiind unul dintre rusii care au ratat, alaturi de Smolov.

Au ratat si croatii prin Kovacic, dar in final Rakitic a adus calificarea in semifinale stabilind scorul de 4-3 la penalty-uri.



Croatia elimina Rusia la 11 metri si revine in semifinalele Cupei Mondiale dupa 20 de ani