CM 2018

Cele 4 minute de inceput si cele 4 de final din Croația - Danemarca rescriu recordurile de la Cupa Mondială

Croatia - Danemarca a insemnat un inceput de foc, cu doua goluri marcate in primele patru minute de joc. Dupa aceea au fost 112 de minute de „pauza” pana la urmatoarea faza notabila, Dar primele 4 si ultimele 4 minute din meci aumodificat unele recorduri de la Cupa Mondiala. Tabloul sferturilor de finala.

Patru minute nebune la inceput si inca patru minute nebune la final a avut partida din optimile Cupei Mondiale dintre Croatia si Danemarca. In primele patru minute s-au marcat singurele goluri, in minutul 1 a inscris danezul Mathias Joergensen, iar in minutul 4 Mario Mandzukic. Apoi, cu 4 minute inainte de finalul reprizei a doua de prelungire, Croatia a avut un penalty ratat.

Mai intai, primele patru minute. Acest meci a fost al doilea din istoria Cupei Mondiale in care ambele echipe sa inscrie in intervalul primelor patru minute de joc dupa Argentina - Nigeria din 2014.

Golul lui Mathias Jorgensen inscris pentru Danemarca in secunda 57 de jos a fost cel mai rapid de la cel reusit de Clint Dempsey, in secunda 29, in meciul USA - Ghana din 2014.

Citeste si: Sancțiunea triplă - De ce nu s-a acordat cartonas rosu la faultul din meciul Croatia - Danemarca

Golul lui Mario Mandzukic, prin care Croatia a egalat cu trei minute si 40 de secunde mai tarziu, a devenit al doilea cel mai rapid gol din istoria acestei tari la Cupa Mondiala, dupa reusita lui Darijo Srna contra Australiei din June 2006 (1:56).

Trecem la ultimele patru minute din a doua repriza de prelungiri. Din 1996 doar un singur penalty a mai fost acordat mai tarziu decat cel al lui  Luka Modric din Croatia - Danemarca, minutul 115 si  46 de secunde. Este vorba despre cel executat de Asamoah Gyan pentru Ghana contra Uruguay in anul 2010 (121:27), cand mingea a lovit bara transversala.

Si, la final, un alt record, de data aceasta al unei zile de Mondial. Ziua de 1 iulie 2018 a fost a doua din intreaga istorie a unei Cupe Mondiale cand doua meciuri ajung sa se decida la loviturile de departajare (Spania -  Rusia, Croatia - Denemarca), dupa 21 iunie 1986 (Franta - Brazilia, Mexic - Germania).



Cele 4 minute de inceput si cele 4 de final din Croația - Danemarca rescriu recordurile de la Cupa Mondială