CM 2018

Ce urmează duminică?

Cei care au plecat sambata in excursii sau la petreceri au ratat doua partide de fotbal despre care ar fi putut vorbi in urmatorii patru ani. Ce va fi duminica?

S-au marcat 10 goluri in primele doua partide din optimile de finala ale Cupei Mondiale. Messi si Ronaldo au plecat acasa aproape in acelasi timp, iar doua dintre echipele iubite in Romania - Argentina si Portugalia - au fost sterse din faza eliminatorie a turneului final din Rusia. Au mers mai departe Franta, care pare sa mai aiba multe de spus, dar si Uruguay, care ar putea fi revelatia actualei editii din Rusia, daca va reusi sa mentina mai departe jocul aratat in „optimi” si un alt „daca” - daca va fi si Cavani apt. Ce meci va fi!

Duminica, se vor afla pe teren Spania contra Rusiei si Croatia contra Danemarcei. Am scris ce se poate astepta de la toate meciurile din „optimi” aici, dar vom detalia mai mult partidele de astazi.

Spania - Rusia: Record de invincibilitate contra ambitii mari

Rusia are a doua sansa astazi. Insa, statutul de gazde, care a dus si Coreea de Sud intr-o finala mica de Mondial, poate face oricand minuni.

In spatele rusilor vor fi astazi 80.000 de oameni. Insa, de cand Rusia s-a despartit de URSS nu a castigat niciodata nu Spania, adunand 4 infrangeri si doua rezultate de egalitate.

Ultimul meci direct a fost un dipustat 3-3, jucat intr-un amical din 2017. Insa, in cele doua partide anterioare cu miza, Spania a marcat 7 goluri in contra Rusiei, la EURO 2008, in grupe.

Spania este neinvinsa in ultimele 23 de meciuri (18 victorii si 5 egaluri), cea mai lunga serie dintre cele 32 de echipe care au participat la acet Mondial.

Este favorita pe hartie, chiar daca in grupele Cupei Mondiale nu a stralucit. Insa, cine stie ce se va intampla. Vom avea prima supriza de la Mondial? Va reusi Rusia sa isi atinge obiectivul de semifinale?

Croatia - Danemarca: croatii sunt favoriti, dar danezii stiu sa schimbe macazul in faza eliminatorie

Croatii ar trebui sa avanseze fara probleme, daca isi vor mentine jocul aratat pana acum. 9 puncte au obtinut fostii iugoslavi in grupe, aceasta performanta fiind reusita doar de Belgia si Uruguay, ultima dintre ele fiind deja calificata in „sferturi”. Danemarca a avansat din grupe cu o singura victorie si doua rezultate de egalitate.

Croatii au o echipa solida si, de ce nu, pot visa să atingă cea mai buna performanta a lor de la Mondial, locul 3 din 1998. De la acel moment au reusit acum sa se califice a doua oara in faza eliminatorie. Forma echipei este una de exceptie, cele trei victorii consecutive din grupa fiind o premiera in istoria tarii  la Cupa Mondiala. Si au primit  doar un singur gol, un penalty de la Islanda.

Sase dintre cele sapte goluri ale Croatiei la actuala Cupa Mondiala au fost marcate in repriza a doua.

Danemarca porneste cu sansa a doua. A obtinut a patra calificare in faza finala a unui Mondial, dupa editiile 1986, 1998 si 2002. Doar o data a trecut de „optimi”, in 2002, cand a fost eliminata dupa aceea de Brazilia. A inscris doar doua goluri in grupe, dar si-a vandut scump pielea atunci cand a avansat in fazele eliminatorii, cele patru partide jucate in „optimi” sau „sferturi” producand nu mai putin de 19 goluri marcate de danezi, o medie de 4,7 pe meci!

Danemarca marcheaza doar din careu. Toate cele 29 de goluri inscrise de ei la Cupa Mondiala au fost din careu.



Ce urmează duminică?