CM 2018

Brazilia si Belgia pentru un loc in semifinalele Cupei Mondiale. Cine va pleca acasa?

Sursă foto: twitter.com/belredevils

Brazilia si Belgia se infrunta, vineri seara, pentru un loc in semifinalele Cupei Mondiale din Rusia.

Un duel care se anunta extrem de tare prin prisma ambitiilor si loturilor celor doua formatii.

Daca Brazilia se numara printre favorite indiferent de forma momentului sau numele jucatorilor din lot, Belgia a devenit rapid campioana publicului neutru la turneul final din acest an.

Generatia lui Hazard, Lukaku, De Bruyne si Courtois practica un fotbal ofensiv, placut ochiului, iar revenirea de la 0-2 in optimi cu Japonia a produs o si mai mare emotie in jurul echipei belgiene. Vedeti aici cotele oferite de Baumbet pentru Cupa Mondiala.

Roberto Martinez, antrenorul spaniol al Belgiei, ar putea incepe intr-un 3-4-2-1 sau chiar 3-4-3, cu doua mutari foarte posibile. Nacer Chadli in locul lui Yannick Carrasco dupa ce a adus golul victoriei cu Japonia si Marouane Fellaini din primul minut in locul lui Dries Mertens.

De la Brazilia va lipsi Casemiro, suspendat, iar in locul acestuia va intra Fernandinho.

O singura data Brazilia si Belgia s-au intalnit la o mare competitie, in optimile Cupei Mondiale din 2002, cand Rivaldo si adevaratul Ronaldo marcau pentru echipa care avea sa castige al cincilea si pana acum ultimul sau titlu suprem.

In total au fost patru meciuri intre Brazilia si Belgia, serie inceputa in in 1963 cu o victorie a belgienilor pe teren propriu, scor 5-1. Avea sa ramana de altfel si singura, urmand apoi patru victorii la rand pentru Brazilia.

Ultimele sase infrangeri ale Selecao la Cupa Mondiala au fost suferite in fata echipelor europene, iar ultima victorie obtinuta in faza eliminatorie contra unei echipe din Europa a fost chiar in finala din 2002, contra Germaniei.

Belgia a parasit ultimele doua Cupe Mondiale in urma unor intalniri cu echipe sud-americane, fiind eliminata de Brazilia in 2002 si de Argentina in 2014.

O eventuala victorie ar Belgiei ar duce echipa europeana pentru a doua oara in semifinale, dupa 1986.

Echipele probabile

Brazilia: Alisson; Fagner, Thiago Silva, Miranda, Filipe Luis/Marcelo; Fernandinho, Paulinho; Willian, Philippe Coutinho, Neymar; Gabriel Jesus

Belgia: Thibaut Courtois; Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Toby Alderweireld; Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Nacer Chadli, Thomas Meunier; Marouane Fellaini, Eden Hazard; Romelu Lukaku



Brazilia si Belgia pentru un loc in semifinalele Cupei Mondiale. Cine va pleca acasa?