CM 2018

Belgia revine de la 0-2 si rapune Japonia la ultima faza

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Inca o data 2-0 s-a dovedit a fi cel mai periculos scor in fotbal, iar Japonia a simtit pe propria piele consecintele revenirii Belgiei intr-unul dintre cele mai spectaculoase meciuri de la Cupa Mondiala.

Considerata victima sigura in fata “Dracilor rosii”, japonezii au rezistat eroic o repriza intreaga, dupa care au lovit fulgerator in doua randuri.

Haraguchi a deschis scorul pe contraatac in minutul 48 cu un sut la coltul lung din interiorul careului, iar patru minute mai tarziu Inui a prins un drept senzational din afara suprafetei de pedeapsa.

Asa am trait Belgia - Japonia pentru un loc in sferturi

Cat este de mare portarul Courtois s-a intins spre balon in zadar si n-a facut decat sa scoata mingea din poarta.

Un 2-0 uluitor pentru Japonia, o echipa care a trait periculos prima repriza, dar care a stiut sa gestioneze slabiciunile din defensiva Belgiei.

Echipa lui Roberto Martinez s-a aruncat in atac, asa cum era de asteptat, si prima ocazie mare a fost ratata de Lukaku in minutul 62, cu o lovitura de cap din sase metri care a trecut pe langa poarta.

Sapte minute mai tarziu Vertonghen reducea din diferenta cu o lovitura de cap din marginea careului. O pozitie atipica pentru a marca un gol, dar portarul Kawashima a avut partea lui de vina prin plasamentul deficitar.

A urmat ocazia lui De Bruyne din minutul 73, una care anunta golul de 2-2 marcat de Fellaini un minut mai tarziu dupa o noua faza fixa. Mijlocasul belgian a plutit peste apararea japoneza ca Gulliver in tara piticilor si a inscris cu capul din sase metri.

Kawashima s-a revansat in minutul 85, cand a avut o dubla interventie la reluarile lui Chadli si Lukaku, dar n-a mai avut ce face in minutul 90+4.

Belgia a predat o adevarata lectie de contraatac, cu mingea lasata inteligent de Lukaku pentru aparitia lui Chadli si acesta a inscrie pentru 3-2 evitand in extremis prelungirile.

Un gol care i-a prabusit la propriu pe japonezi, o echipa care merita intreaga admiratie a iubitorilor de fotbal pentru daruirea aratata in acest turneu final.

Belgia ajunge pentru a treia oara in sferturile de finala, dupa 1986 si 2014, in timp ce Japonia mai bifeaza inca o eliminare in optimi.



Belgia revine de la 0-2 si rapune Japonia la ultima faza