CM 2018

Belgia demoleaza Tunisia in drumul spre optimi. „Dracii rosii” fac scorul Mondialului

Sursă foto: twitter.com/FIFAWorldCup

Echipa Belgiei a marcat de cinci ori in poarta Tunisiei pentru o victorie, cu 5-2, in Grupa G. A fost meciul cu cele mai multe reusite de la aceasta editie a Cupei Mondiale.

Dupa doar cinci minute de la startul meciului belgienii au primit penalty la un fault comis de Ben Youssef asupra lui Hazard in marginea careului. Acelasi Hazard a transformat de la 11 metri pentru 1-0 si Belgia avea parte de un inceput perfect de partida.

Belgienii au continuat sa forteze si in minutul 16 Lukaku majora avantajul dupa o faza rapida de atac. Totul a pornit de la o recuperare reusita de Mertens in propria jumatate, iar serviciul acestuia pentru Lukaku a fost transformat in gol cu un stang la coltul lung. Golul cu numarul 39 la nationala pentru acest formidabil Lukaku de la Manchester United.

Asa am trait Belgia - Tunisia in Grupa G

Tunisia a reactionat imediat reducand din diferenta dupa doar doua minute prin Bronn, jucator care a marcat din centrarea lui Khazri din lovitura libera.

De la Germania - Costa Rica in 2006 nu se mai marcasera trei goluri in primele 18 minute intr-un meci la Cupa Mondiala.

Bronn care mai apoi, la jumatatea reprizei, parasea terenul pe targa dupa o accidentare mai putin intalnita. Acesta a intins piciorul la sutul lui Carrasco din apropiere si forta balonului i-a dat glezna peste cap fiind nevoie de inlocuire.

La ultima faza a primei reprize Lukaku si-a trecut in cont dubla si a majorat avantajul Belgiei, scor 3-1, cu o scarita peste portarul tunisian. O faza pornita de la eroarea comisa in margine de Maloul, jucator care a pasat in picioarele lui Meunier.

Lukaku devine astfel doar al patrulea jucator din istoria Cupei Mondiale care izbuteste doua duble in primele doua meciuri la un turneu final, dupa maghiarul Sándor Kocsis  (1954), francezul Just Fontaine (1958) si polonezul Grzegorz Lato (1974).

La sapte minute dupa pauza Hazard a scapat singur spre poarta, l-a depasit pe Ben Mustapha si a inscris pentru 4-1 cu un sut in poarta goala.

Pana la final belgienii au mai ratat alte patru ocazii de gol, trei dintre acestea apartiandu-i rezervei Batshuayi, jucator intrat din minutul 68 in locul lui Hazard.

In cele din urma, in minutul 90, Batshuayi a marcat pentru 5-1 cu un sut la coltul lung din centrarea lui Tielemans, un alt jucator intrat la belgieni in partea secunda.

La ultima faza a meciului Khazri a marcat cu un sut din interiorul careului si s-a terminat 5-2 pentru Belgia.



Belgia demoleaza Tunisia in drumul spre optimi. „Dracii rosii” fac scorul Mondialului