CM 2018

Australia elimina Siria si continua cursa spre Cupa Mondiala

Intr-un retur dramatic de baraj al calificarilor din zona Asiei, Australia a invins Siria, cu 2-1, dupa 120 de minute, si ramane in carti pentru calificarea la turneul final.

Dupa 1-1 in mansa tur disputata pe teren neutru in Malaezia, sirienii au dat lovitura in minutul 6 al returului de la Sydney.

Omar Al Soma, varful de atac al Siriei, a interceptat un balon trimis neglijent inapoi de un fundas australian si a deschis scorul anuland avantajul gazdelor dupa mansa tur.

“Cangurii” au egalat sapte minute mai tarziu prin cel mai experimentat jucator al lor, capitanul Tim Cahill.

La cei 37 de ani ai sai, Cahill a adus si golul calificarii australiene cu o lovitura de cap excelent plasata in a doua repriza de prelungiri a partidei, dupa ce la finalul celor 90 de minute tabela arata 1-1.

Siria a ratat ultima ocazie a meciului in chiar minutul 120 prin acelasi Omar Al Soma, jucator care a sutat in bara dintr-o lovitura libera de la 25 de metri aproximativ.

Australia va disputa o dubla cu ocupanta locului patru in zona CONCACAF a preliminariilor, primul meci urmand a avea loc pe 6 noiembrie.

Pentru Siria, natiune macinata din 2011 de un razboi civil absurd, parcursul de exceptie si visul frumos de a ajunge la Cupa Mondiala s-a incheiat la Sydney.

Australia si Siria au ajuns sa se infrunte in aceasta dubla mansa dupa ce au incheiat pe locul trei in grupele de calificar din zona Asiei.



Australia elimina Siria si continua cursa spre Cupa Mondiala