CM 2018

Arbitrajul video aduce victoria Suediei

Sursă foto: twitter.com/fifaworldcup

Pentru prima data din 1958 echipa Suediei castiga primul meci pe care il disputa la un turneu final de Cupa Mondiala. Asa am trait Suedia - Coreea de Sud.

Golul marcat de capitanul Gronqvist din lovitura de la 11 metri in minutul 66 a facut diferenta la Nijni Novgorod impotriva celor din Coreea de Sud.

Un penalty acordat de centralul din Salvador dupa consultarea arbitrajului video, in timpul jocului acesta lasand jocul sa continue dupa interventia lui Kim asupra lui Claesson.

Suedia s-a instalat la carma partidei dupa un debut promitator al asiaticilor si in minutul 20 Berg nu l-a putut invinge pe Jo cu un sut din cativa metri.

Acelasi Berg a aparut la finalizare in minutul 29, dar fundasul Kim s-a aruncat la sacrificiu si a respins in corner.

In partea secunda cea mai mare ocazie a apartinut de asemenea suedezilor la lovitura de cap trimisa de Toivonen dupa o centrare din lovitura libera. Acelasi portar Jo a blocat providential.

Penalty pentru Suedia acordat dupa consultarea reluarilor oficiale in minutul 66 si capitanul Granqvist a transformat cu mult sange rece. Un sut pe jos in stanga portarului pentru un 1-0. Primul gol al Suediei dupa mai bine de 400 de minute!

Suedia nu mai marcase din penalty la Cupa Mondiala de la reusita legendarului Henrik Larsson in 2002 contra Nigeriei.

Coreea de Sud a ratat cea mai mare ocazie in prelungiri prin Hwang, a carui lovitura de cap a ocolit poarta.

Suedia obtine asadar trei puncte mari intr-o Grupa F in care Germania a inceput competitia pe zero.

Caseta tehnica

Suedia: Olsen - Lustig, Granqvist, Jansson, Augustinsson - Claesson, Larsson(Svensson ’81), Ekdal (Hiljemark ’71), Forsberg - Berg, Toivonen (Thelin ‘77). Selecţioner: Janne Andersson

Coreea de Sud: Cho Hyun-woo - Lee Yong, Jang Hyun-soo, Kim Young-gwon, Park Joo-ho (Kim Min-woo ’28) - Lee Jae-sung, Ki Sung-yueng, Koo Ja-cheol (Seung-Woo Lee ’73) - Hwang Hee-chan, Kim Shin-wook (Woo-Young Jung ’66), Son Heung-min.Selecţioner: Shin Taeyong

Joel Aguilar (Salvador) a arbittrat la centru.



Arbitrajul video aduce victoria Suediei