Champions League

Zidane gusta din gloria europeana

Sursă foto: twitter.com/uefacom_pt

Zinedine Zidane a fost un mare jucator si demonstreaza ca, cel putin pana acum la Real Madrid, detine in Liga Campionilor formula castigatoare ca antrenor.

Numit la inceput de 2016 mai mult ca o solutie de avarie in locul lui Rafa Benitez, fostul mare international francez a reusit sa adune echipa in jurul sau si sa castige Liga Campionilor dupa doar cateva luni de la instalare.

Prin victoria obtinuta de Real Madrid in finala de la Kiev contra lui Liverpool, Zidane devine singurul antrenor din istoria Ligii Campionilor cu trei trofee castigate la rand (2016, 2017 si 2018).

De asemenea, Zidane il egaleaza pe Carlo Ancelotti la in ierarhia antrenorilor cu cele mai multe trofee in Liga Campionilor, formatul actual, italianul castigand competitia in 2003, 2007 si 2014, ultima oara chiar alaturi de Real Madrid.

Zidane nu este insa singurul antrenor din istoria intrecerii care a ridicat trofeul deasupra capului de trei ori, primul care a reusit aceasta performanta fiind Bob Paisley (1977, 1978 si 1981), ultima chiar dupa o finala Liverpool – Real Madrid.



Zidane gusta din gloria europeana