Champions League

Zidane a crescut ca Fat Frumos pe banca lui Real Madrid

Fostul international francez Zinedine Zidane a preluat-o pe Real Madrid din mers in acest sezon si a calificat-o in finala Ligii Campionilor, iar in campionat a adus-o la un singur punct de FC Barcelona.

Toate acestea in decursul a doar trei luni, ceea ce este o performanta deloc de neglijat. Pentru a intelege dimensiunea realizarilor lui Zidane la Real Madrid trebuie sa-l luam prin comparatie doar pe Arsene Wenger, managerul lui Arsenal. In 18 ani pe banca “tunarilor” acesta a jucat o finala de Liga Campionilor.

“Face o treaba foarte buna la echipa si ne ajutam reciproc. Sper ca va continua. Il admir ca antrenor si ca om. Intotdeauna avem sprijinul lui Zizou. Este umil si stie cum sa asculte, ceea ce intotdeauna este foarte important”, a declarat Cristiano Ronaldo despre antrenorul francez al lui Real Madrid.

Este stiut faptul ca relatia antrenorului cu vestiarul, in special cu liderii echipei este una esentiala, iar plecarea lui Jose Mourinho de la Real Madrid si ultima oara de la Chelsea, spre exemplu, a fost grabita tocmai de racirea relatiilor cu jucatorii exponentiali.

Mare jucator in timpul carierei sale, Zidane probabil ca stie acest aspect si tine la relatia pe care o are cu jucatorii sai.

Inceputul anului 2016 l-a gasit pe Zidane pe banca echipei a doua a clubului madrilen, Castilla, iar pe 4 ianuarie francezul a fost chemat de Florentino Perez sa-l inlocuiasca pe Rafa Benitez. Perceput drept o solutie de avarie pentru a salva ce se mai putea salva din acest sezon, Zizou a inceput in forta cu zece goluri marcate de Real in primele doua meciuri.

Pana acum Zidane are un procentaj impresionant de cand a preluat-o pe Real Madrid (79%), castigand 19 din cele 24 de meciuri, inclusiv in deplasare cu rivala FC Barcelona. Doar doua infrangeri au suferit “albii” cu Zidane pe banca, iar echipa are un golaveraj de 65-16. 

Unde se va opri Zidane in acest sezon? Cel mai probabil dupa finala cu Atletico din 28 mai vom avea raspunsul, insa sunt mari sanse ca el sa continue si sezonul urmator. A depasit deja toate asteptarile.

Zidane ar fi al saptelea om din istoria fotbalului care cucereste Cupa/Liga Campionilor ca jucator si apoi ca antrenor dupa Munoz, Trapattoni, Cruyff, Ancelotti, Rijkaard si Guardiola.



Zidane a crescut ca Fat Frumos pe banca lui Real Madrid