Champions League

Victorie uriasa obtinuta de Viitorul cu APOEL

Sursă foto: twitter.com/apoelgroup

Viitorul Constanta a invins-o pe APOEL Nicosia, cu 1-0 (0-0), miercuri seara, in prima mansa din turul 3 preliminar al Champions League. Meciul a fost live text in aceasta pagina.

Unicul gol al meciului a fost marcat de fundasul Cristi Ganea cu un sut senzational din lovitura libera in minutul 76.

Viitorul l-a pierdut in prelungirile partidei pe atacantul George Tucudean, jucator eliminat dupa primirea celui de-al doilea cartonas galben pentru o intrare cu talpa asupra portarului advers.

Returul este programat peste o saptamana in Cipru, iar Viitorul porneste cu prima sansa la calificarea in playoff-ul Champions League.

Impinsa din spate de un public extrem de inimos, Viitorul a aparut devreme la finalizare in minutul 6, cand singurul cipriot din echipa oaspete a respins in extremis din fata lui Tucudean la o faza iminenta de gol.

A urma sutul lui Vinicius blocat de Rimniceanu, in realitate prima minge a lui APOEL pe poarta campioanei Romaniei.

Tucudean a ratat prima ocazie mare in minutul 15 singur cu portarul Waterman, acesta reusind sa devieze in afara terenului.

Viitorul a continuat sa preseze si Benzar trimitea pe langa poarta in minutul 19. Replica celor de la APOEL a venit din partea lui De Camargo, jucator care a preluat in marginea careului si a trimis alaturi.

Ocazie mare ratata de APOEL in minutul 29 la sutul lui De Camargo respins cu piciorul de Rimniceanu. Mingea ajunsa in centrul careului a fost interceptata si degajata de Boli.

Repriza s-a incheiat cu o sansa uriasa ratata de Tiru cu capul. Mingea s-a dus foarte aproape de poarta lui APOEL.

Repriza secunda a debutat cu o mare ocazie in dreptul gazdelor, sutul lui Tucudean fiind respins de portar cu un plonjon in extremis.

Interventie uriasa din partea lui Boli in minutul 62 la o faza de contraatac care l-ar fi lasat pe Bertoglio singur cu portarul.

Tucudean a obtinut in minutul 75 o lovitura libera la aproape 30 de metri de poarta, iar Ganea a transformat-o in gol cu un sut senzational cu piciorul stang.

Introdus in partea secunda, Coman a ratat sansa golului de 2-0 cu un sut peste poarta in minutul 83 dupa o faza de contraatac.

Tucudean a fost eliminat in prelungiri pentru o intrare cu talpa asupra portarului advers, urmand a rata returul din Cipru.

Caseta tehnica

FC Viitorul: Rîmniceanu - Boli, Ţîru, M. Constantin (Vînă '46), Ganea - Benzar, Nedelcu, Cicâldău - Chiţu (Coman '66), Ţucudean, Herea (Dani Lopez '46). Antrenor: Gheorghe Hagi.

APOEL Nicosia: Waterman - Milanov, Merkis, Rueda, Lago - Bertoglio, Vinicius (Artymatas '86), Morais, Ebecilio (Vander '72) - Oar, de Camargo. Antrenor: Marinus Antonius Been.

Cartonaşe galbene: M. Constantin '27, Ţucudean '63, '90+3, Nedelcu '89 / Bertoglio '65, Merkis '74

Cartonaş roşu: Ţucudean '90+3



Victorie uriasa obtinuta de Viitorul cu APOEL