Champions League

Victorie record pentru Manchester City in Liga Campionilor. Au depasit acel 5-0 cu Steaua

Sursă foto: https://twitter.com/ManCity

Manchester City a bifat, miercuri seara, cel mai mare succes din istoria participarilor in Liga Campionilor.

Campioana Angliei a zdrobit-o pe Sahtior Donetk, fosta echipa a lui Mircea Lucescu, cu 6-0, intr-un meci disputat pe teren propriu. Gabriel Jesus cu un hattrick, inclusiv un penalty ciudat, David Silva, Riyad Mahrez si Raheem Steerling au marcat golurile pentru Manchester City.

Centralul maghiar Viktor Kassai, arbitru cu o finala de Liga Campionilor la activ in 2011, a acordat un penalty total eronat in minutul 24 la caderea lui Sterling. Nici macar internationalului englez nu i-a venit sa creada ca a obtinut din nimic lovitura de la 11 metri, in timp ce pe margine Guardiola a incercat sa-l convinga pe al patrulea arbitru ca decizia centralului este una gresita.

Chiar si asa, “cetatenii” trebuie sa mai astepte pana sa devina matematic calificati in optimile de finala, dupa ce in cealalta partida a Grupei F echipa germana Hoffenheim a revenit in zece oameni de la 0-2 salvand remiza cu Lyon.

City isi poate asigura castigarea grupei cu un succes etapa urmatoare in meciul cu Lyon, partida programata in deplasare pe 27 noiembrie.

Pana la acest 6-0 cu Sahtior cei de la Manchester City aveau drept etalon succesul de pe Arena Nationala, 5-0 cu Steaua din prima mansa a playoff-ului din 2016, drept cea mai categorica victorie in cupele europene.



Victorie record pentru Manchester City in Liga Campionilor. Au depasit acel 5-0 cu Steaua