Champions League

Ultima necunoscuta: Sahtior sau Lyon?

Miercuri seara sunt programate ultimele opt meciuri din faza grupelor in Liga Campionilor, iar pentru completarea tabloului optimilor a mai ramas o singura necunoscuta.

A 16-a si ultima echipa calificata in optimi va fi decisa in urma meciului direct dintre Sahtior Donetk si Olympique Lyon.

Sahtior are nevoie de o victorie pentru a obtine calificarea, in timp ce Lyon merge in optimi chiar si in eventualitatea unei remize.

Vedeti aici cotele oferite de BAUMBET pentru Sahtior - Lyon

Cei de la Lyon au ajuns la Kiev, locul de desfasurare al acestui meci, la adapostul a doua puncte avans fata de Sahtior.

De asemenea, pentru Lyon exista si posibilitatea de a incheia grupa pe primul loc. Pentru aceasta trebuie sa castige cu Sahtior, iar Manchester City va pierde acasa cu ultima clasata Hoffenheim.

Sahtior Donetk ar putea continua in saisprezecimile Europa League cu un egal, iar Hoffenheim sa nu castige la Manchester.

In meciul tur, Sahtior a condus cu 2-0 pe terenul lui Lyon prin dubla semnata de Junior Moraes, insa echipa franceza a salvat remiza prin Dembele si Dubois, acesta marcand intr-un interval de doar trei minute.

In ultimele 12 meciuri sustinute pe teren propriu cei de la Sahtior au pierdut o singura data. Chiar si asa, echipa ucraineana are cea mai slaba aparare din Liga Campionilor, cu 15 goluri primite, o medie de trei goluri pe meci.

Lyon n-a mai castigat niciun meci dupa victoria de la Mancheser din prima etapa, scor 2-1, obtinand patru remize la rand. Echipa franceza a castigat doar doua din ultimele zece meciuri in Liga Campionilor, remizand de alte sase ori.

Lyon este neinvinsa in meciurile disputate in Ucraina, obtinand un 0-0 in 2014 cu Cernomoret Odessa si 3-0 in 2006 cu Dynamo Kiev.

Sahtior a pierdut un singur meci din cele sase disputate contra echipelor franceze pe teren propriu.

Echipele probabile

Sahtior: Pyatov; Butko, Kryvtsov, Matviyenko, Ismaily; Maycon, Stepanenko; Marlos, Kovalenko, Taison; Júnior Moraes;

Lyon: Lopes; Denayer, Marcelo, Marçal; Tete, Aouar, Ndombele, Mendy; Fekir; Traoré, Depay.



Ultima necunoscuta: Sahtior sau Lyon?