Champions League

Twente a mutat Vasluiul din Liga Campionilor in Liga Europa

FC Vaslui a parasit preliminariile Champions League fara sa reuseasca sa inscrie macar un gol in cea mai importanta competitie europeana. Dupa infrangerea cu 2-0 in meciul tur, Vasluiul a terminat la egalitate, scor 0-0, partida retur de la Piatra Neamt. Meciul a fost transmis in direct de onlinesport.ro.
Cu gandul doar la rasturnarea rezultatului din mansa tur, vasluienii au inceput in forta meciul retur disputat la Piatra Neamt. Asezarea super ofensiva trimsa de Viorel Hizo in teren inca din primul minut de joc, a demonstrat ca moldovenii au lasat deoparte orice prudenta si au pus totul pe cartea atacului.

Adailton a fost principalul servant in ofensiva Vasluiului, brazilianul aparand de multe ori si la finalizare, cand Balace a preluat rolul de responsabil cu centrarile de pe stanga. Daca Wesley a fost disparut din joc aproape intreg meciul, Temwanjera in schimb a fost foarte activ in careul advers, fiind de multe ori in pozitie de finalizare, la fel cum au fost in cateva randuri si Paul Papp sau Razvan Neagu.

Cu toate aceste ocazii, prima jumatate de ora a intalnirii a trecut fara ca mingea sa fie trimisa de prea multe ori pe cadrul portii lui Mihaylov si, bineinteles, fara ca vasluienii sa reuseasca deschiderea scorului. Olandezii au reusit dupa 35 de minute sa echilibreze jocul, sa-l impjnga cat mai departe de poarta, astfel ca pana la pauza, s-a jucat mai mult in zona mediana.

Daca in prima repriza olandezii au tras cateva semnale de alarma ca n-au venit doar sa se apere in Romania, startul reprizei secunde a gasit echipa vizitatoare in ofensiva. Olandezii au prins tot mai mult gustul atacului si au mutat scena disputei in jumatatea de teren a gazdelor.

Vazand ca timpul trece in defavoarea lor, vasluienii au inceput sa-si piarda treptat speranta si au permis oaspetilor sa se apropie tot mai mult de poarta lui Cerniauskas. Iar in minutul 73, Twente a fost aproape sa decida soarta calificarii cu un sfert de ora inainte de final, insa sutul lui Janko a zguduit transversala. Finalul de meci a mai adus cateva tentative disperate ale moldovenilor de a inscrie macar un gol de onoare in Liga Campionilor, dar n-au reusit acest lucru.

FC Vaslui: Cerniauskas - Jovanovici (Milanov '72), Papp, Farkas, Balace - R. Costin - Adailton, Wesley, Sânmartean (Milisavljevici '60) - Neagu (Annang '77), Temwanjera. Antrenor: Viorel Hizo.

Twente: Mihaylov - Cornelisse, Douglas, Wisgerhof, Tiendalli - Brama, De Jong, Janssen - Berghuis, Janko (Landzaat '86), Ruiz (John '74). Antrenor: Co Adriaanse.

Cartonase galbene: Wesley '10, Neagu '18, Milisavljevici '83 / Tiendalli '90+1

Arbitri: Fredy Fautrel (central) - Laurent Stien, Cyril Gringore (asistenti) - Philippe Kalt (rezerva) (toti din Franta).

Onlinesport: Irina Maxim


Twente a mutat Vasluiul din Liga Campionilor in Liga Europa