Champions League

Turcii anunta sfarsitul carierei pentru Coltescu

Sursă foto: https://twitter.com/ajansspor

Presa din Turcia il pune la zid pe Sebastian Coltescu dupa scaparea acestuia de la partida PSG – Istanbul Basaksehir, cand l-a numit “ala negru” pe secundul camerunez al formatiei turce, Pierre Webo.

Ajansspor scrie despre Coltescu, pe care il numeste “arbitru rasist”, ca il asteapta o pedeapsa istorica din partea UEFA.

La presiunea mediatica din jurul acestui caz si in contextul fenomenului global Black Live Matters, Coltescu ar putea fi suspendat pe viata din arbitraj.

Turcii nu l-au menajat nici pe Ovidiu Hategan, centralul meciului de pe Parc des Princes, despre care scriu ca in trecut ar fi ignorat manifestari rasiste la un derby FCSBDinamo.

Hategan a refuzat sa faca vreo declaratie pe marginea incidentului de marti seara.

Partida a fost suspendata marti seara dupa doar 14 minute, dupa ce Sebastian Coltescu a provocat un scandal cu tenta rasiala.

Acesta l-a identificat pe antrenorul secund al echipei oaspete, camerunezul Pierre Webo, ca fiind "ala negru".

A urmat un scandal monstru la marginea terenului, in conflict intervenind din tribuna si atacantul Demba Ba de la aceeasi Istanbul Basaksehir.

Acesta i-a reprosat lui Coltescu pe un ton amenintator ca a facut referire la culoarea pielii lui Webo, intrebându-l daca ar fi procedat la fel si daca era cazul unei persoane albe.

Echipa Istanbul Basaksehir a refuzat sa mai joace si meciul a fost abandonat.

UEFA a anuntat deschiderea unei anchete si ulterior a confirmat ca partida va fi reluata, miercuri, cu o alta brigada de arbitri.



Turcii anunta sfarsitul carierei pentru Coltescu