Champions League

Reacții după returul semifinalei Inter – AC Milan

AC Milan a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor de la Istanbul, după 0-3 la general cu rivala locală Internazionale. De cealaltă parte, gruparea nerrazzura sărbătorește revenirea într-o finală de Liga Campionilor după 13 ani.

Stefano Pioli, antrenorul rossonerilor este de părere că șansele de calificare au fost compromise încă din primul sfert de oră al meciului tur.

”Este o dezamăgire imensă că nu ne-am calificat în finală. Dezamăgire este şi pentru că din nefericire ne-am stricat şansele în semifinale din primele 15 minute ale meciului tur.

”Am înfruntat o echipă foarte puternică. Nu le pot reproşa nimic jucătorilor mei, au dat totul. Am încercat cu stilul nostru de joc şi cu toată energia rămasă... Acum avem nevoie să terminăm sezonul cât mai bine”, a declarat Pioli după meciul retur de marți seara.

Simone Inzaghi: ”E un vis”

Aflat la un moment dat în discuție pentru a fi concediat de la Inter, Simone Inzaghi ajunge acum să joace finala Ligii Campionilor după un parcurs pe care nu mulți îl anticipau.

”Pentru noi a fost un vis la început, dar am crezut mereu în el, am avut o cursă extraordinară împotriva unor echipe mari, aceşti băieţi au crezut încă din prima zi.

”Să câştigăm astfel o semifinală, un derbi, este incredibil, băieţii merită felicitări. Am înfruntat-o pe AC Milan de atât de multe ori, în ultimele luni am jucat patru derbiuri şi le-am câştigat pe toate. Ei au calitate foarte bună, dar băieţii s-au descurcat foarte bine”, a spus Simone Inzaghi.

Lautaro Martinez a marcat unicul gol al disputei din returul semifinalelor, în minutul 74, cu un șut din interiorul careului pe colțul scurt al portarului.

A doua finalistă va fi decisă, miercuri seara, în urma duelului dintre Manchester City și Real Madrid (1-1 în tur).



Reacții după returul semifinalei Inter – AC Milan