Champions League

Steaua Rosie Belgrad revine de la 0-2 in deplasare cu Salzburg si ajunge in grupele Ligii Campionilor

Sursă foto: twitter.com/crvenazvezdafk

In premiera de la aparitia Ligii Campionilor echipa sarba Steaua Rosie Belgrad va evolua in grupele celei mai importante competitii din Europa fotbalistica. Castigatoarea Cupei Campionilor din 1991 a revenit de la 0-2 in deplasare cu Salzburg si, dupa 2-2, a obtinut calificarea in grupe.

Dabbur a deschis scorul in minutul 45 si tot el a majorat pentru Salzburg la trei minute dupa pauza dintr-o lovitura de la 11 metri.

Sarbii au revenit spectaculos cu doua goluri in trei minute, ambele reusite de atacantul francez Ben Mohamed.

Steaua Rosie Belgrad a disputat nu mai putin de patru tururi de calificare pentru accederea in grupele Champions League. Campioana Serbiei le-a eliminat pe Spartaks Jurmala din Letonia (0-0 in deplasare si 2-0 acasa), Suduva din Lituania (3-0 acasa si 2-0 in deplasare), Spartak Trnava din Slovacia (1-1 acasa si 2-1 in deplasare dupa prelungiri) si pe Salzburg in playoff (0-0 acasa si 2-2 in deplasare).

Castigatoare a Cupei Campionilor Europeni in 1991 contra lui Olympique Marseille intr-o finala disputata la Bari si decisa la loviturile de departajare (5-3), Steaua Rosie Belgrad mai are o finala de Cupa UEFA pierduta in 1979 in fata nemtilor de la Borussia Monchengladbach.

De atunci au mai ajuns de trei ori in grupele Europa League, in sezoanele 2005/2006, 2007/2008 si 2017/2018. Doar la ultima aparitie au reusit iesirea din grupe, fiind eliminati in saisprezecimi de CSKA Moscova (0-0 si 0-1).

In alta ordine de idei, PSV Eindhoven s-a distrat in returul cu BATE Borisov, echipa pe care a invins-o, cu 3-0, dupa ce in tur fusese 3-2 pentru echipa olandeza.



Steaua Rosie Belgrad revine de la 0-2 in deplasare cu Salzburg si ajunge in grupele Ligii Campionilor