Champions League

Steaua pierde cu Chelsea pe "bulevardul" Georgievski

Steaua a pierdut si al doilea meci din Grupa E a Ligii Campionilor, dupa 0-4 cu Chelsea pe Arena Nationala, marti seara, la capatul unei intalniri in care macedoneanul Daniel Georgievski a fost depasit in banda de Andre Schurrle la doua dintre golurile londonezilor, dar nu numai, reusita de 0-2 venind chiar din gheata fundasului dreapta stelist. Steaua a aratat ca si-a dorit, dar nu a putut. Axul central a lipsit, iar echipa arata de Liga Europa, si nu de Liga Campionilor.

Londonezii ne-au luat tare inca din startul partidei, dupa ce A. Schurrle a fost foarte aproape de a inscrie in poarta parasita de Tatarusanu, insa acoperita imediat de Florin Gardos.

Deschiderea scorului avea sa se produca in minutul 20, cand Schurrle a facut tot ce a dorit cu Georgievski in banda, pasandu-i lui Eto'o, care a ratat executia, insa balonul urmarit de Ramires a modificat pentru prima data tabela de pe Arena Nationala.

Steaua a avut un raspuns subtire, prin sutul de la distanta al lui Cristi Tanase (25'), Juan Mata ratand de putin desprinderea, cinci minute mai tarziu.

Chiar si asa, ros-albastrii puteau reveni in joc spre finalul primei parti, la capatul unei erori a lui Oscar, sterse imediat cu buretele de Petr Cech (41').

Cu un minut inainte de a intra la vestiare, Georgievski si-a facut din nou numarul: Samuel Eto'o a primit in preajma careului, iar mingea sutata de acesta, respinsa de Tatarusanu, a fost impinsa in proprie poarta de macedonean.

Laurentiu Reghecampf a mutat la pauza, Kapetanos si Leandro Tatu inlocuindu-i pe Piovaccari si Adi Popa. L-a uitat insa pe Georgievski, depasit din nou, in minutul 55, de acelasi Schurrle, care a initiat faza golului de 3-0. Ramires a realizat dubla printr-un sut din interiorul careului.

Trei minute mai tarziu, Oscar a inventat un calcai pentru spaniolul Mata, a carui executie s-a izbit de bara. Tanase putea inscrie golul serii in Champions League, la un sfert de ora de la reluarea jocului, "scarita" sa din afara careului fiind scoasa de Cech cu pretul unei accidentari.

Cu douazeci de minute inainte de final, Schurrle a fost cat pe ce sa isi incununeze evolutia cu un gol la poarta lui Tatarusanu.

La poarta cealalta, Nicusor Stanciu a avut la dispozitie doua incercari pentru a-si trece in CV o reusita in fata detinatoarei Europa League.

Golul de consolare s-a incapatanat sa nu apara spre final, cand Tanase l-a intins pe Cech cu un sut din afara careului (85'), iar Filip a ratat incredibil din cativa metri, dupa o minge care a topait in fata portii adverse.

Frank Lampard a stabilit scorul final in minutul 90, cand l-a invins pe Tatarusanu cu un sut plasat de la 17-18 metri.

Steaua: Tatarusanu - Georgievski (Varela 71'), Gardos, Szukala, Latovlevici - Filip, Bourceanu - Popa (Tatu 46'), Stanciu, Tanase - Piovaccari (Kapetanos 46')

Rezerve: Nita, Varela, Prepelita, Ad. Cristea, Neagu, Leandro Tatu, Kapetanos

Antrenor: Laurentiu Reghecampf

Chelsea: Cech - Ivanovic, David Luiz, Terry, Ashley Cole - Ramires, Lampard - Mata (Willian 81'), Oscar (Azpilicueta 78'), Schurrle - Torres (Eto'o 11')

Rezerve: Schwarzer, Cahill, Azpilicueta, Obi Mikel, Willian, Ba, Eto'o

Antrenor: Jose Mourinho

Brigada de arbitri: Carlos Velasco Carballo (Spania, principal), asistenti: Roberto Alonso, Juan Yuste (Spania), suplimentari: Carlos Gomez, Carlos Del Cerro (Spania), rezerva: Javier Rodriguez (Spania).

Delegat UEFA - Jaroslav Dudl (Cehia), observator - Edgar Steinborn (Germania).

Cartonase galbene: Lampard 33', Cole 50'

Cartonase rosii: -



Steaua pierde cu Chelsea pe "bulevardul" Georgievski