Champions League

Steaua obtine norocos primul punct in Champions League

Campioana Romaniei a incheiat la egalitate, scor 1-1, intalnirea de pe teren propriu cu FC Basel, la capatul a 90 de minute dominate de elvetieni, la care Adi Popa si Tatu au gasit antidot in minutul 88. Diaz deschisese scorul cu un super sut, in debutul partii secunde. Ocupat sa inventeze raspunsuri in doi peri pe la conferintele de presa, Iasmin Latovlevici a gafat din nou, continuand practic prestatiile pe alocuri penibile din ultima perioada, atat la echipa nationala, cat si in tricoul Stelei.

Steaua a avut un start mai bun de meci, insa primele ocazii aveau sa apara la poarta aparata de Ciprian Tatarusanu, protejat de Zeita Fortuna in minutele 11 si 12, dupa ce Streller a fost imprecis la finalizare, iar Daniel Georgievski a respins de pe linie  reluarea din apropiere a lui Ivanov.

Prima ocazie a ros-albastrilor s-a consumat cinci minute mai tarziu, cand Nicusor Stanciu a tras peste transversala din marginea careului. Elvetienii s-au mentinut in atac, Szukala intervenind exact la sutul lui Salah, in timp ce Safari a tras in plasa laterala la o faza in care centrarea spre Streller echivala cu "0-1" pe tabela.

Baietii lui Reghecampf au echilibrat situatia undeva spre finalul reprizei, in urma executiilor lui Cristi Tanase (36') si Iasmin Latovlevici (38').

Cu cinci minute inainte de pauza, sutul lui Stocker, deviat de polonezul Lukasz Szukala, a intalnit bara portii aparate de Tatarusanu.

La trei minute distanta de la reluare, Diaz a profitat de greseala in aparare a lui Latovlevici, invingandu-l pe Tatarusanu cu un super sut din afara careului.

Elvetienii au continuat in ofensiva, minutul 60 surprinzandu-l pe Valentin Stocker cu o executie imprecisa, pentru ca Lucian Filip sa-l scoata in evidenta pe Sommer cu un sut bomba din afara careului.

In minutul 74, brazilianul Leandro Tatu nu a putut sa cadreze din 11 metri, dupa o centrare foarte buna din flanc a lui Adi Popa.

Cu doua minute inainte de final, Adi Popa a inventat o noua centrare de calitate pentru Tatu in fata portii, care a nu a mai ratat de aceasta data.

STEAUA: Tatarusanu - Georgievski, Szukala, Gardos, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii (Filip 59') - Popa, Stanciu (Tatu 55'), Tanase - Piovaccari (Kapetanos 46')

Rezerve: Nita, Chipciu, Filip, Prepelita, Tatu, Varela, Kapetanos

BASEL: Sommer - Voser, Schar, Ivanov, Safari (Xhaka 68') - Diaz, Serey Die (Ajeti 87'), F. Frei - Salah, Streller (Elneny 74'), Stocker

Rezerve: Vailati, Ajeti, Sauro, Delgado, Elneny, Xhaka, Sio

Brigada de arbitri: Matej Jug (principal), M.Zunic, R.Brandner (asistenti), Slavko Vincic, Dejan Balazic (suplimentari) si Jure Praprotnik (rezerva)

Cartonase galbene: Georgievski 65', Szukala 80'/ Schar 19', Voser 22'

Cartonase rosii: -



Steaua obtine norocos primul punct in Champions League