Champions League

Statisticile finalei Champions League

In aceasta pagina, mai jos, va prezentam cele mai interesante statistici inaintea finalei Champions League din acest sezon, finala care le opune la Lisabona pe marile rivale din Madrid, Real si Atletico. Meciul va fi LIVE TEXT pe Onlinesport.ro cu incepere de la ora 21:45

Xabi Alonso este al 23-lea jucator suspendat pentru finala in istoria competitiei. Sezonul trecut, in 2013, nu a existat niciun jucator suspendat, insa in urma cu doi ani nu mai putin de sapte jucatori nu s-au putut afla pe teren la meciul Bayern Munchen-Chelsea.

O singura data Real Madrid si Atletico Madrid s-au mai intalnit pe 24 mai. Se intampla in 1980 intr-o semifinala de Cupa Regelui Spaniei si Real s-a impus in urma loviturilor de departajare.

22 de cluburi diferite au castigat trofeul Champions League incepand cu Real Madrid in 1956 si terminand cu Chelsea in 2012. Real detine recordul cu 9 victorii si spera anul acesta sa obtina ceea ce spaniolii numesc “La Decima”.

Portarul Iker Casillas poate obtine al 21-lea trofeu in tricoul lui Real Madrid. Niciodata Real nu a pierdut un derby cu Atletico atunci cand intre buturi s-a aflat Casillas. In 2000 Casillas devenea cel mai tanar portar care a disputat o finala de Champions League (3-0 pentru Real in finala cu Valencia de pe Parc des Princes).

Cel mai intalnit scor in finalele Champions League este 1-0. De 15 ori in istorie s-a inregistrat acest rezultat.

Pentru Spania va fi a 14-a trofeu cucerit in Champions League. Urmeaza Italia si Anglia, fiecare cu 12 titluri.

Diego Simeone este primul antrenor din afara Europei ajuns in finala competitiei dupa Hector Raul Cuper cu Valencia in 2001. Cuper pierdea atunci in fata celor de la Bayern Munchen in finala de la Milano.

Cristiano Ronaldo a marcat 12 goluri in 13 meciuri contra celor de la Atletico Madrid, toate din postura de jucator al echipei Real Madrid.

Pentru Atletico Madrid este al noualea meci in acest sezon contra unei castigatoare de Champions League. Echipa lui Simeone n-a pierdut niciuna din precedentele opt dispute cu Porto, Milan, Barcelona si Chelsea.

Bjorn Kuipers, arbitrul olandez al meciului, va deveni al saptelea cavaler al fluierului care a oficiat in cariera in toate finalele fotbalului european.

Doar sase fotbalisti au cucerit trofeul Champions Leagut in dubla ipostaza, ca jucatori si antrenori. Carlo Ancelotii, antrenorul lui Real Madrid, se numara printre acestia.



Statisticile finalei Champions League