Champions League

Statistici interesante inaintea finalei Champions League

Sursă foto: twitter.com

Juventus – Real Madrid este meciul asteptat de o intreaga planeta, meciul care va aduce trofeul Champions League, bani si glorie castigatoarei. Vedeti mai jos cele mai interesante statistici produse de UEFA pentru meciul de sambata seara.

Aceasta va fi a patra finala intre echipe din Spania si Italia, duelul celor doua natiuni fiind cel mai intalnit in ultimul act al Champions League, depasind finalele Anglia contra Spania si Spania contra Spania.

Juventus ar putea deveni prima echipa dupa Manchester United in 2008 care ar castiga trofeul fara sa fi pierdut vreun meci in timpul sezonului. Aceasta dupa ce Real Madrid a pierdut mansa retur a semifinalei cu Real Madrid.

Real Madrid a castigat toate cele cinci finale de Champions League disputate pana acum si ar deveni prima echipa care isi apara trofeul in actualul format al competitiei. AC Milan este ultima echipa, in 1990, care a reusit dubla consecutiva in ceea ce atunci se numea Cupa Campionilor Europeni.

Juventus a pierdut patru finale in actualul format, iar singura victorie a venit in 1996 contra lui Ajax la loviturile de departajare intr-un ultim act gazduit de Stadio Olimpico din Roma.

De sapte ori in precedentele 24 de finale de Champions League a fost nevoie de executarea loviturilor de departajare. In total s-au marcat 65 de goluri in finale, iar cel mai intalnit rezultat a fost 2-1 si 1-1 in cinci ocazii. Trei dintre finale s-au incheiat cu 1-0, inclusiv cea din 1998 in care Real Madrid a invins-o pe Juventus la Amsterdam prin golul lui Pedrag Mijatovic.

Niciodata pana acum vreun jucator n-a reusit un hattrick intr-o finala de Champions League. Cel mai aproape au fost Daniele Massaro (Milan 1994), Karl-Heinz Riedle (Borussia Dortmund 1997), Hernán Crespo (Milan 2005), Filippo Inzaghi (Milan 2007) si Diego Milito (Internazionale 2010) cu cate o dubla.

Cristiano Ronaldo si Sergio Ramos pot deveni primii jucatori care marcheaza in trei finale diferite.

Cu o victorie sambata seara Juventus ar deveni doar a sasea echipa care si-ar trece in cont tripla istorica in acelasi sezon. Barcelona a reusit aceasta performanta ultima oara in 2015.

La 39 ani si 126 zile, Gianluigi Buffon ar deveni cel mai varstnic jucator care disputa si castiga o finala de Champions League.

Zinedine Zidane ar deveni primul antrenor care castiga Champions League doi an la rand.



Statistici interesante inaintea finalei Champions League