Champions League

Statistici din Liga Campionilor: Real Madrid, serie impresionanta fara infrangere. Ranieri face istorie cu Leicester

Mai multe statistici extrem de interesante au iesit la lumina dupa meciurile disputate, marti seara, in etapa a 5-a din faza grupelor Ligii Campionilor.

Real Madrid, campioana in exercitiu, a castigat cu 2-1 pe terenul celor de la Sporting Lisabona si ajunge astfel la 30 de meciuri fara infrangere in toate competitiile, interval in care echipa lui Zinedine Zidane a obtinut 27 de victorii si trei remize. Aceasta este a treia cea mai lunga serie de invincibilitate din istoria clubului, iar recordul ii apartine lui Leo Beenhakker (34 de meciuri in sezonul 1988/89). Carlo Ancelotti si-a trecut si el in cont 31 de meciuri fara infrangere pe banca Realului.

In pofida victoriei de la Lisabona, Cristiano Ronaldo a avut o evolutie modesta pe terenul unde a inceput practic sa joace in fotbalul mare, la Sporting. Ronaldo ajunge astfel la trei meciuri fara gol marcat in Liga Campionilor, ceea ce nu i s-a mai intamplat din 2011.

Revenit dupa o accidentare care l-a tinut departe de teren in ultimele sase luni, mijlocasul german Marco Reus a reusit primul sau hattrick in Liga Campionilor, in victoria cu record de goluri marcate dintre Borussia Dortmund si Legia Varsovia (8-4).

[news-122033]

Leicester City, campioana surpriza a sezonului precedent din Premier League, si-a asigurat primul loc in Grupa G dupa 2-1 pe teren propriu cu Brugge. Leicester devine astfel doar a doua echipa din Anglia care nu pierde in primele cinci meciuri la debutul in Liga Campionilor, dupa FC Liverpool in sezonul 2001/2002.

Claudio Ranieri, managerul care scrie istorie la Leicester, este la randul sau doar al doilea antrenor din istoria competitiei care ajunge in faza eliminatorie cu cinci echipe diferite. Italianul Carlo Ancelotti este detinatorul recordului la acest capitol, cu sase echipe calificate in optimi.

Germanul Felix Passlack a devenit cel mai tanar marcator pentru Borussia Dortmund intr-un meci de Liga Campionilor la doar 18 ani si 177 de zile, depasindu-l la acest capitol pe Lars Ricken.

Borussia Dortmund a avut nu mai putin de 48 de suturi pe poarta in cele doua meciuri cu Legia Varsovia, reusind sa marcheze nu mai putin de 14 goluri.



Statistici din Liga Campionilor: Real Madrid, serie impresionanta fara infrangere. Ranieri face istorie cu Leicester