Champions League

Spectacol total in Manchester City – Real Madrid in prima semifinala a Champions League

Sursă foto: https://twitter.com/realmadriden/

Cele doua echipe care s-au infruntat, marti seara, pe Etihad Stadium din Manchester au oferit un thriller de sapte goluri. Castig de cauza a avut pana la urma echipa gazda pregatita de Pep Guardiola, scor 4-3, dar calificarea ramane deschisa in returul de la Madrid. Partida a fost arbitrata de o brigada din Romania, cu Istvan Kovacs la centru.

Manchester City ramane in cursa pentru calificarea in a doua finala consecutiva, dupa victoria obtinuta pe teren propriu, dar returul de pe Santiago Bernabeu nu va fi deloc o plimbare prin parc pentru “Cetateni”.

Liderul la zi din Premier League a avut un start de vis in duelul cu Real Madrid, conducand cu 2-0 dupa primele 11 minute.

Kevin de Bruyne a deschis scorul dupa numai doua minute cu o reluare de cap si tot el a centrat decisiv din flancul stang pentru golul de 2-0 marcat de Gabriel Jesus cu un sut din interiorul careului.

Karim Benzema, cel mai bun marcator al Realului, a redus din diferenta cu un voleu la coltul scurt, dupa ce Luka Modric recuperase in jumatatea adversa de teren.

La opt minute dupa pauza Phil Foden a refacut diferenta de doua goluri pe tabela cu o reluare de cap din sase metri la o centrare de pe flancul drept.

Dupa doar doua minute (53) cei de la Real Madrid au redus din diferenta prin Vinicius la capatul unei actiuni personale de toata frumusetea.

Mai era un sfert de ora pana la finalul partidei cand Istvan Kovacs a lasat inteligent legea avantajului pentru Manchester City si Bernardo Silva a marcat cu un sut in forta din interiorul careului. Aceasta dupa ce De Bruyne fusese faultat in marginea careului la o patrundere.

Nici a treia oara cei de la Manchester City n-au reusit sa profite de avantajul de doua goluri si, cu opt minute inaintea finalului, Benzema a marcat din nou, de aceasta data dintr-o lovitura de la 11 metri.

Penalty acordat corect pentru un hent comis de Laporte in duel cu Benzema. Kovacs n-a avut nevoie de VAR, fiind ferm pe pozitie.

Benzema a transformat spectaculos cu o scarita pe centrul portii pentru 4-3, scorul final.

Returul este programat in 4 mai pe Santiago Bernabeu, iar finala Champions League se va juca la Paris, pe 28 mai.

Miercuri este programata a doua semifinala, Liverpool – Villarreal.



Spectacol total in Manchester City – Real Madrid in prima semifinala a Champions League