Champions League

Sebastian Coltescu aparat de unde te astepti mai putin

Sursă foto: https://twitter.com/bandarqq_365/

Pus la colt pe retelele de socializare dupa eroarea de a-l indica pe camerunezul Pierre Webo ca fiind “ala negru” in meciul PSG – Istanbul Basaksehir, arbitrul Sebastian Coltescu are parte si de o aparare insemnata.

O astfel de atitudine in favoarea lui Sebastian Coltescu vine din Ungaria, unde publicatia Magyar Nemzet gazduieste un editorial intitulat extrem de sugestiv “Je suis roman”.

“Negru. În română, asta înseamnă negru. Nici mai mult, nici mai puţin. Când Sebastian Colţescu a rostit acel cuvânt, nu ar fi crezut că s-a încheiat cariera sa. Şi Sebastian Colţescu a spus ”acel negru”. Nu a spus ”ticălosul” sau ”ticălosul ăla negru”, scrie Pataki Tamas in publicatia mai sus amintita.

“Aşa se termină o carieră. Probabil că cea a lui Sebastian Colţescu s-a terminat. Poate nu şi-a amintit numele jucătorului şi l-a numit pe baza culorii pielii sale. Cea mai recentă mişcare americană se numeşte Black Lives Matter. Aici cel ”black” este în regulă, dar ”negru nu este în regulă, pentru că a spus în română?”, mai scrie Tamas in apararea lui Coltescu.

Presedintele clubului Istanbul Basaksehir anunta ca a solicitat interdictia pe viata pentru intreaga brigada romaneasca de la Paris.

Dar pana la urma, tusierul de pe cealalta parte cu ce a gresit?

UEFA a anuntat deschiderea unei anchete in acest caz.



Sebastian Coltescu aparat de unde te astepti mai putin