Champions League

Sansa nesperata pentru Romania: UEFA introduce o a treia competitie din 2021

Fara echipa in grupele celor doua competitii actuale din fotbalul european, Romania poate privi totusi cu incredere spre viitor.

UEFA vine in ajutorul sinistratilor fotbalului european, cum suntem si noi dupa eliminarile suferite in acest an, prin introducerea unei a treia competitii, anunta publicatia germana Bild.

Comisia UEFA intrunita la Monaco cu ocazia tragerii la sorti pentru grupele Champions League a discutat despre o noua reforma a fotbalului european. Aceasta ar urma sa fie pus in aplicare din 2021, sezon in care ar urma sa apara o noua intrecere alaturi de Champions League si Europa League.

Champions League va ramane la formatul actual cu 32 de echipe, in timp ce Europa League va fi redusa de la 48 de echipe la 32 de echipe. Practic vor fi doar opt grupe si in a doua intrecere.

A treia competitei europeana, pentru care deocamdata se cauta un nume, va alinia la start alte 32 de echipe.

Cu inca o competitie la orizont putem trage inca de pe acum speranta ca Romania se va regasi macar in aceasta a treia intrecere, indiferent cum se va numi ea, o competitie care anticipam ca va fi una mai degraba creata pentru nevoiasii fotbalului european. Un fel de premiu de consolare, astfel ca UEFA, discret dar sigur, separa fara sa supere pe nimeni apele intre cluburile potente financiar din vestul Europei si rudele lor mai sarace din est.



Sansa nesperata pentru Romania: UEFA introduce o a treia competitie din 2021