Champions League

Un penalty reper in istorie. Ronaldo: Am stiut ca voi marca golul victoriei al lui Real Madrid

Cristiano Ronaldo a impresionat sambata seara, prin modul in care a marcat ultima lovitura de la punctul cu var, cea care a adus victoria lui Real Madrid in finala Ligii Campionilor contra lui Atletico, 5-3 la loviturile de departajare. El a cerut sa fie ultimul la punctul cu var si nu a dezamagit.

"?

Portughezul avea in picior golul victoriei, Daca rata, loviturile de deparajare erau relansate. El a executat a cincea lovitura, Ateletico ratase una si, daca nu dadea gol, rivala din Madrid putea marca dupa aceea iar totul se lua de la zero.

Ronaldo a venit la punctul cu var extrem de hotarat, fara sa se uite in stanga sau dreapta, cu pasi mari si rapizi. A pus mingea pe punctul cu var, s-a dat inapoi cu cativa pasi masurati, mai moi, prin care se vedea ca  isi face calculele, de fapt ca le repeta pe cele pe care deja le stia pe dinafara.

Si-a departat picioarele la cativa metri distanta de minge, s-a sters cu mainile la spate, apoi a alergat spre minge cu pasi elastici, calculati perfect si a sutat fulgerator spre dreapta sa. O executie ca la carte, fara greseala, intr-un moment de maxima tensiune intr-o cariera de fotbalist.

A fost probabil cel mai greu moment al meciului. Ronaldo avea pe umeri intreaga presiune. Daca rata, meciul era relansat. Daca marca, trofeul mergea catre Real. Toata lumea era cu ochii pe el.

Daca rata si Real pierdea ulterior, toata lumea avea sa isi aminteasca de acel moment. Ratarea sa nu avea sa fie amintita precum cele ale lui Juanfran sau Griezmann peste care multi au trecut deja, ci putea sa ramana un reper negru intr-o cariera uriasa.

[news-119409]

Si nu a ezitat nici un moment. Din tot ceea ce Ronaldo a facut inainte, dupa si in timpul penaltyului a transmis o incredere de fier, un psihic de fier asa cum rar se vede pe un teren de fotbal.

Nu a fost nici un fel de ezitate din atitudinea sa, nici o sovaiala. Nu a clipit si a adus al 11-lea trofeu al lui Real si al treilea al sau de Liga Campionilor printr-o ultima executie pe care a facut-o sa para usoara, desi a ramas deja un reper in istorie.

"Trebuia sa inscriu. Am simtit ca pot marca golul victoriei. I-am spus lui Zidane sa ma lase ultimul si totul a mers bine. Am avut o noapte mare, este al treilea meu titlu de Liga Campionilor. Este un vis", a spus dupa meci Ronaldo. 



Un penalty reper in istorie. Ronaldo: Am stiut ca voi marca golul victoriei al lui Real Madrid