Champions League

Ce Romatada! AS Roma elimina Barcelona dupa 3-0 pe Olimpico

Sursă foto: twitter.com/optafranz

AS Roma produce una dintre cele mai mari surprize din istoria Ligii Campionilor prin eliminarea Barcelonei in sferturile de finala. Dupa 1-4 pe Nou Camp in tur, echipa italiana s-a impus pe teren propriu, cu 3-0, dupa un meci catastrofal pentru Barcelona.

Roma a inceput in forta returul cu Barcelona si a marcat repede, in minutul 6, prin Dzeko. Un gol de moral pentru formatia din capitala Italiei pe fondul unui joc energic si extrem de agresiv. Un joc sufocant pentru oaspeti care n-au avut spatiu de manevra, iar Messi a fost trecut in anonimat.

Barcelona nu s-a omorat cu firea si, cu exceptia a doua lovituri libere trimise de Messi peste poarta, a avut o prima repriza mai degraba modesta.

Surpriza a inceput sa se contureze dupa pauza cand, in minutul 57, Pique l-a tinut de mana in careu pe Dzeko si centralul francez Turpin a acordat lovitura de la 11 metri pentru gazde.

De Rossi transforma de la punctul cu var si Roma mai avea nevoie de un singur gol pentru a anula avantajul Barcelonei din tur.

Un minut mai tarziu Turpin a inchis ochii la un fault al lui Fazio asupra lui Iniesta, o intrare de galben fara discutie. Ar fi fost al doilea si echilibrul numeric s-ar fi rupt intr-un moment de presiune totala a Romei.

Barcelona a avut primul corner abia in minutul 62, dupa care fanii gazdelor l-au fluierat copios pe portarul Ter Stegen pentru trageri de timp la o repunere din sase metri. Si pentru ca tabloul jocului sub asteptari al Barcelonei sa fie complet, Messi a primit un galben pentru fault defensiv asupra lui Kolarov.

In minutul 68 Ter Stegen a blocat reluarea lui Naingollan, iar in minutul 80 s-a opus golului trei al gazdelor la o reluare din apropiere. Intre cele doua faze Messi a avut primul sut pe poarta.

Roma a facut 3-0 in minutul 83 prin lovitura de cap a lui Manolas si, la 4-4 cu golul lui Dzeko marcat pe Nou Camp, echipa din capitala Italiei era calificata in semifinale.

Astfel, pentru prima data in istoria participarilor in principala competitie europeana Barcelona este eliminata dupa ce castigase mansa tur la o diferenta de cel putin trei goluri.



Ce Romatada! AS Roma elimina Barcelona dupa 3-0 pe Olimpico