Champions League

Barcelona rescrie definitia imposibilului in fotbal

Sursă foto: twitter.com/fcbarcelona

FC Barcelona a reusit imposibilul si a eliminat-o, miercuri seara, pe Paris Saint Germain, cu 6-1 (2-0), dupa ce in tur pierduse cu 4-0. In minutul 87 campioana Spaniei mai avea nevoie de trei goluri pentru obtinerea calificarii! Meciul a fost aici faza cu faza.

Totul a mers perfect pentru Barcelona pana la golul de 3-0. Catalanii au deschis scorul rapid prin Luis Suarez dupa doar trei minute si pana la pauza a dublat avantajul printr-un autogol al lui Kurzawa la o minge intoarsa de Iniesta.

Barcelona a inceput ideal partea secunda cu gol marcat de Messi din penalty in minutul 50 la un fault scos de Neymar.

Paris Saint Germain a revenit in meci si a marcat prin Edison Cavani in minutul 62 dintr-o pasa a lui Kurzawa de langa staticul Rakitic.

La 3-1 pentru Barcelona cei de la PSG au ratat doua ocazii monumentale care au atarnat decisiv in economica calificarii.

Citește și... Unai Emery explica dezastrul de pe Nou Camp

Mai intai Cavani a scapat singur cu Ter Stegen si neamtul din poarta Barcelonei a respins cu piciorul in minutul 64. 

PSG a ratat golul doi la o faza si mai clara in minutul 85. Di Maria scapa singur spre poarta adversa si are optiunea unei pase simple in dreapta pentru Cavani. Acesta ar fi indeplinit o formalitate si meciul era inchis.

Di Maria a incercat un lob si a trimis pe langa poarta fiind aproape sa se accidenteze singur.

3-1 in minutul 87

Barcelona a sperat in sansa ei pana la capat si indrazneala catalanilor a fost pana la urma rasplatita. In minutul 87 Barcelona inca mai avea nevoie de trei goluri pentru calificare si aceasta era undeva la nivel ideatic.

Neymar a obtinut o lovitura libera pe care tot el a trasformat-o cu un sut magistral la vinclu.

Acelasi Neymar a transformat pentru 5-1 un penalty obtinut de Luis Suarez in minutul 90 si Barcelona mai avea nevoie de un singur gol pentru remontada.

De la margine s-au aratat cinci minute de prelungire si cei 90.000 de suporteri sperau in realizarea minunii.

Golul calificarii

Faza golului calificarii e antologica. Ter Stegen urca in atac la o lovitura libera obtinuta de Messi. Argentinianul executa slab si un fundas de la PSG respinge. Ter Stegen fuge disperat spre propria poarta si tot el recuperaza undeva la centrul terenului.

Mingea ajunge la Neymar si acesta ia faza pe cont propriu. Are un moment in care vrea sa traga la poarta decisiv, ezita si prefera sa trimita o centrare plouata intr-un careu aglomerat ca metroul parizian la ora de varf. 

Pique abia se tine la limita offside-ului si din spate apare Sergi Roberto, ultimul jucator aruncat in lupta de Luis Enrique, si trimite in poarta.

Urmeaza delirul bucuriei catalane. Barcelona a rescris definitia imposibilului!

Citește și... Luis Enrique vorbeste despre eroismul jucatorilor sai si bucuria golului calificarii (video)

Caseta tehnica

Barcelona: Ter Stegen; Pique, Mascherano, Umtiti; Rakitic (Gomes 84), Busquets, Iniesta (Arda 65), Rafinha (Sergi 76); Messi, Suarez, Neymar

Paris Saint-Germain: Trapp; Meunier (Krychowiak 90) Marquinhos, Silva, Kurzawa; Rabiot, Verratti, Matuidi; Lucas (Di Maria 55), Cavani, Draxler (Aurier 75)

Arbitru: Aytekin (GER)



Barcelona rescrie definitia imposibilului in fotbal