Champions League

Real Madrid prelungeste criza lui Ajax

Sursă foto: twitter.com/realmadriden

Campioana Real Madrid si-a respectat statutul de favorita in disputa cu Ajax de la Amsterdam si a castigat, cu 2-1, confruntarea cu "lancierii" din mansa tur a optimilor Ligii Campionilor.

Neinvinsa in aceste sezon de Liga Campionilor, unde a disputat nu mai putin de 12 meciuri daca punem la socoteala si cele trei tururi de calificare trecute, Ajax a inceput avantat fiind impinsa din spate de fanaticii ei suporteri.

Prima ocazie a aparut in minutul 8 la sutul lui Mazraoui pe langa poarta. Replica oaspetilor nu a intarziat sa apara si brazilianul Vinicius l-a testat pe portarul Onana cu o minge care se ducea altfel in poarta.

Minutul 37 a adus cea mai controversata faza a meciului. Ajax a marcat prin lovitura de cap a lui Tagliafico, dar reusita argentinianului a fost ulterior anulata dupa consultarea probei video de catre centralul Damir Skomina. Acesta a sanctionat un offside in care se afla sarbul Dusan Tadic.

Partea secunda a inceput cu Real in ofensiva si portarul Onana s-a opus in minutul 51 golului la sutul lui Benzema.

Un minut mai tarziu Ajax a replica taios prin Neres excelent demarcat in spatele liniilor adverse. Scapat singur cu portarul acesta n-a mai avut insa forta pentru a trimite decisiv.

La fix o ora de la startul partidei Real Madrid a deschis scorul prin Benzema cu o super executie din interiorul careului la coltul lung. O faza insa creata de Vinicius in flancul stang.

Un sfert de ora mai tarziu Ajax restabilea egalitatea prin marocanul Ziyech, insa bucuria fanilor olandezi a fost de scurta durata.

Marco Asensio a punctat pentru 1-2 aducand a saptea victorie consecutiva pentru Real Madrid in disputele europene cu Ajax.

"Lancierii" sufera prima infrangere acasa dupa 30 de partide, iar Real Madrid devine cea dintai echipa care castiga pe stadionul din Amsterdam dupa redenumirea din "ArenA" in "Johann Cruyff Arena".



Real Madrid prelungeste criza lui Ajax