Champions League

Real Madrid in finala Champions League dupa un scenariu de Hollywood

Sursă foto: https://twitter.com/realmadrid

Condusa cu 1-0 in minutul 90, Real Madrid a marcat doua goluri in doua minute prin Rodrygo Vinicius si campioana Spaniei a intors spectaculos rezultatul (2-1), egaland astfel scorul la general (5-5). S-a intrat in prelungiri unde Karim Benzema a transformat un penalty pe care tot el il obtinuse. Finala Champions League din acest sezon le va opune pe Real Madrid si FC Liverpool in 28 mai la Paris.

Real Madrid - Manchester City 3-1 (6-5 la general)

► Meciul a intrat in prelungiri, dupa ce Real Madrid a avut 2-1 la capatul celor 90 de minute (5-5 la general).
► Manchester City a deschis scorul prin Mahrez, dar Real a intors rezultatul prin dubla lui Rodrygo (90', 91').
► Benzema a inscris din penalty (93') golul calificarii in finala.

Real Madrid a ratat prima ocazie a meciului, in minutul 4, cand Benzema nu a nimerit spatiul portii cu o reluare de cap din interiorul careului.

Nervii au cedat repede dupa nici zece minute de la primul fluier al centralului italian Daniele Orsato.

Laporte i-a dat o palma lui Modric si apoi spaniolul a simulat o lovitura din partea croatului. Amandoi s-au ales cu cate un cartonas galben.

In minutul 12, Benzema a aparut din nou la finalizare si nici de aceasta data n-a reusit sa prinda poarta dupa o centrare a lui Valverde din flancul drept.

Primul sut pe poarta al celor de la Manchester City i-a apartinut lui De Bruyne, in minutul 14. O minge usoara pentru Courtois, de incalzire mai mult.

O noua sansa ratata de Real Madrid in minutul 18, cand Rodrygo Vinicius a primit in careu si a tras cu stangul mult peste poarta.

Doua minute mai tarziu cei de la Manchester City au amenintat cu adevarat poarta aparata de Courtois la sutul lui Bernardo Silva.

“Cetatenii” au ramas sus si dupa alte doua minute Gabriel Jesus cauta fara succes un interior din marginea careului.

A doua ocazie ratata de oaspeti i-a apartinut lui Foden, in minutul 39. Sutul acestuia a fost respins in lateral de portarul Realului.

Gazdele au inceput avantat partea secunda si nu mult a lipsit ca noua campioana a Spaniei sa deschida scorul la sapte minute de la reluare.

Portarul Ederson nu s-a inteles cu oamenii lui din linia de aparare, faza de care Vinicius n-a reusit sa profite.

Manchester City a deschis scorul, in minutul 72, prin algerianul Mahrez ducand scorul general la 5-3.

Noul intrat Gundogan l-a gasit liber in jumatatea adversa pe Bernardo Silva. Acesta a patruns pe zona centrala si a pasat in dreapta pentru aparitia lui Mahrez si algerianul n-a iertat.

Riyad Mahrez a devenit dupa aceasta reusita primul jucator din istoria lui Manchester City care marcheaza mai mult de 7 goluri intr-o campanie de Champions League.

Este al 24-lea gol marcat de Mahrez in acest sezon pentru Manchester City in toate competitiile. Algerianul mai are si 9 pase decisive.

De patru ori a marcat Mahrez in semifinalele Champions League, trei dintre reusite fiind contra lui PSG sezonul precedent.

Manchester City putea inchide meciul, in minutul 87 la sutul lui Jack Graelish. Mingea a fost deviata cu crampoanele de portarul Courtois.

Doua mari ocazii pentru Graelish in doar 30 de secunde, Mendy respingand de pe linia portii mingea trimisa de internationalul englez.

Real Madrid a restabilit egalitatea prin Rodrygo Vinicius, in minutul 90, din pasa lui Toni Kroos.Un gol venit de nicaieri care a aruncat in aer finalul meciului.

City a inceput sa se clatine pe fondul atacurilor dezlanuite de Real si Rodrygo a marcat cu capul pentru 2-1 la nici doua minute dupa prima reusita.

Rodrygo Vinicius este primul brazilian care marcheaza o dubla in semifinalele Champions League, dupa Lucas Moura (Tottenham) intr-un meci cu Ajax din 2019.

Altminteri, niciun alt jucator n-a mai reusit doua goluri dupa minutul 90 intr-un meci din fazele eliminatorii ale Champions League.

Cum pana la finalul celor 6 minute aditionale niciuna dintre echipa n-a mai marcat, partida a intrat in prelungiri, doua de cate 15 minute fiecare.

Benzema a iesit la rampa in minutul 93, cand i-a luat fata lui Ruben Dias si a obtinut lovitura de la 11 metri pentru Real Madrid.

Acelasi Benzema a transformat pentru 3-1, scor de calificare in finala Champions League, dupa ce Real era moarta si ingropata in minutul 90 inaintea primului gol marcat de Rodrygo.

Benzema l-a egalat pe Cristiano Ronaldo (sezonul 2016/17) la numarul de goluri marcate intr-un sezon de Champions League, in faza eliminatorie (10).

Manchester City a trecut pe langa gol in minutul 105+2, cand Courtois a respins mingea trimisa de Foden cu capul si Fernandinho a reluat in plasa laterala.

Real Madrid s-a calificat in a 17-a finala de Champions League, urmand a intalni pe FC Liverpool in 28 mai pe Stade de France din Paris.

De cealalta parte, Manchester City rateaza a doua finala consecutiva, dupa ce in 2021 pierdea ultimul act cu Chelsea (0-1).



Real Madrid in finala Champions League dupa un scenariu de Hollywood