Champions League

Real Madrid elimină Liverpool cu 6-2 la general

Sursă foto: https://twitter.com/realmadrid

Campioana Europei și-a respectat blazonul în returul jucat cu Liverpool de pe Santiago Bernabeu, unde golul lui Karim Benzema a înclinat balanța. Real a castigat cu 1-0 miercuri seara in Liga Campionilor, in returul optimilor de finala si s-a calificat mai departe in „sferturi” cu scorul cumulat de 6-2, dupa ce in tur castigase cu 5-2 pe terenul englezilor.

Doar un miracol mai putea răsturna scorul din tur, când Real Madrid a revenit de la 0-2 și a câștigat pe Anfield Road, cu 5-2, in primul meci contra lui Liverpool.

In retur, golul marcat de Karim Benzema, în minutul 78, al meciului de la Madrid a adus victoria și la retur pentru Real Madrid, formație care continuă astfel cursa de apărare a titlului cucerit în 2022 chiar în fața lui Liverpool.

”Cormoranii” au vrut să marcheze repede în debutul meciului de miercuri seara, dar Courtois a blocat providențial mingea trimisă de Nunez, în minutul 6. O șansă uriașă apărută după eroarea comisă de Rudiger.

Gazdele au pus imediat lucrurile în ordine și Valverde a ratat de puțin poarta cu un șut de la distanță.

Kroos a trecut și el aproape de gol, în minutul 11, pentru ca Vinicius, cel mai bine cotat jucător din lotul actual pregătit de Carlo Ancelotti, să fie blocat in extremis de Allison după alte trei minute.

Cea mai mare ocazie i-a aparținut însă lui Camavinga, al cărui șut de la distanță l-a obligat pe Allison la o paradă spectaculoasă. Mingea respinsă de portarul brazilian a lovit și transversala.

Până la pauza Modric a ratat de puțin poarta cu un șut din afara careului, iar în celălalt careu Gakpo i-a dat lui Courtois o nouă ocazie să iasă în evidență.

Partea secundă a debutat cu o mare ocazie pentru Real, după ce Valverde a scăpat singur cu portarul.

Benzema a trimis apoi peste poartă din interiorul careului, prefațând practic reușita din minutul 78.

Vinicius a ratat șutul după o patrundere în careul advers, dar tot el a pasat din cădere pentru golul de 1-0 marcat de Benzema.

Pentru Real Madrid va fi a noua prezență în sferturile de finală din ultimele 11 sezoane.

În ultimele șase sezoane Liverpool a fost eliminată de patru ori de Real Madrid, o dată de Atletico Madrid, iar în 2019 a cucerit trofeul.



Real Madrid elimină Liverpool cu 6-2 la general