Champions League

Victorie istorica pentru Real Madrid in finala Ligii Campionilor

Sursă foto: twitter.com/realmadriden

Echipa Real Madrid a castigat, sambata seara, pentru al doilea an consecutiv Liga Campionilor, dupa ce a invins-o pe Juventus Torino in finala de la Cardiff, cu 4-1 (1-1). Real Madrid cucereste astfel al 12-lea trofeu din istorie si devine prima echipa care castiga de doua ori la rand competitia in actualul format.

Juventus a inceput mai bine meciul si dupa doar opt minute portarul madrilen Navas s-a opus deschiderii scorului blocand cu o mana sutul trimis de Pjanic din afara careului.

Pe acest fond Real Madrid a mutat prima pe tabela de marcaj in minutul 21 prin Cristiano Ronaldo. Carvajal a intors ideal o minge in marginea careului si CR7 a trimis fara preluarea in dreapta lui Gigi Buffon.

Reactia de orgoliu a torinezilor nu a intarziat sa apara si bianconerii s-au napustit asupra careului advers reusind egalarea dupa doar sase minute printr-o executie fabuloasa a croatului Mario Mandzukic. Acesta si-a potrivit mingea pe piept la o pasa scurta oferita de Gonzalo Higuain si a trimis din voleu sub bara ca in jocurile pe televizor.

Juventus a continuat sa domine pana la finalul reprizei, insa suturile lui Dybala si Pjanic s-au lovit de blocajul defensivei adverse.

Partea secunda a inceput cu o interventie sigura a lui Buffon la sutul lui Modric din afara careului, dupa care Real Madrid a marcat al doilea gol prin care a inchis practic finala.

Casemiro a prins un sut de la peste 25 metri, mingea a fost deviata usor de Khedira si l-a pacalit pe un Buffon care a vazut balonul tarziu.

Serios clatinata de golul primit, Juventus a mai primit o lovitura dupa alte trei minute, cand Ronaldo a aparut la coltul scurt si a finalizat din centrarea lui Modric. Totul a pornit de la o recuperare in jumatatea lui Juventus.

Juventus putea reaprinde finalul in minutul 82 la lovitura de cap a lui Alex Sandro care a trecut putin alaturi, insa dupa numai un minut Cuadrado a luat aproape gratuit al doilea galben si a fost eliminat la o simulare de Oscar din partea lui Sergio Ramos.

Asensio avea sa inchida tabela in minutul 90 aducand al 12-lea trofeu Champions League in vitrina lui Real Madrid.

Juventus ramane cu doua victorii, in 1985 si 1996, si cu alte sapte finale pierdute, doua dintre acestea in ultimii trei ani.

Juventus: Buffon; Barzagli (Cuadrado 90), Bonucci, Chiellini; Alves, Pjanic (Marchisio 70), Khedira, Alex Sandro; Dybala (Lemina 78), Higuain, Mandzukic

Real Madrid: Keylor; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Modric, Casemiro, Kroos (Morata 89); Isco (Asensio 82); Benzema (Bale 77), Ronaldo

Arbitru: Felix Brych (GER)



Victorie istorica pentru Real Madrid in finala Ligii Campionilor