Champions League

Real Madrid afara din Champions League. E prima data cand Zidane o pateste!

Sursă foto: twitter.com/mancity

Manchester City a invins-o si la retur pe Real Madrid cu acelasi scor, 2-1, astfel ca “cetatenii” merg in sferturile de finala din Champions League.

Un meci retur al carui echilibru a fost rupt rapid de o eroare masiva comisa in propria suprafata de pedeapsa de madrileni.

Portarul Courtois a jucat pe jos cu Varane, acesta s-a complicat inutil in fata lui Gabriel Jesus si brazilianul a reusit interceptia pasandu-i decisiv in fata portii lui Sterling pentru 1-0.

Era abia minutul 9 si Manchester City prelua conducerea pe o tabela de marcaj unde cei de la Real Madrid erau condamnati sa puna cel putin doua goluri pentru a trimite meciul in prelungiri.

Pe primul l-au reusit relativ repede, in minutul 28, cand Benzema s-a inaltat spectaculos in sase metri si a transformat in golul de 1-1 centrarea perfecta oferita de Rodrygo din flancul drept.

Emotiile unei eventuale intrari in prelungiri au fost spulberate de Gabriel Jesus in minutul 68.

Atacantul brazilian a punctat pentru 2-1 cu o reluare din interiorul careului dupa o alta gafa a lui Varane. Acesta a trimis neglijent spre propriul portar invitandu-l practic pe adversarul direct sa inscrie.

Pep Guardiola, managerul lui Manchester City, devine al treilea antrenor care o elimina pe Real Madrid in fazele superioare ale Champions League mai mult de o ocazie, alaturi de Marcelo Lippi (1995/1996, 2002/2003) si Ottmar Hitzfeld (2000/2001, 2006/2007).

A fost a 15-a victorie a lui Guardiola impotriva lui Real Madrid in istoria intalnirilor directe.

Pentru Zinedine Zidane, antrenorul care a adus titlul pentru Real Madrid in sezonul recent incheiat din La Liga, era prima eliminare suferita in Champions League la carma “Albilor”.

Cu Zidane la carma Real Madrid a castigat de fiecare data trofeul, in 2016, 2017 si 2018.



Real Madrid afara din Champions League. E prima data cand Zidane o pateste!