Champions League

Real Madrid a cucerit Liga Campionilor. A 15-a oară în istoria clubului

Sursă foto: https://x.com/MrAncelotti/

Echipa Real Madrid s-a impus în finala Ligii Campionilor împotriva Borussiei Dortmund, cu 2-0 (0-0).

Dani Carvajal și Vinicius Junior au marcat golurile victoriei pentru Real Madrid în finala disputată pe stadionul Wembley din Londra.

O finală întreruptă la doar câteva secunde după primul fluier, mai mulți fani ai celor două formații intrând pe teren. Oamenii de ordine au fost total luați prin surprindere, dar până la urmă lucrurile au fost puse la punct și meciul a putut continua.

Borussia Dortmund a fost echipa mai bună în prima repriză, formația germană ratând mai multe ocazii, printre care și o bară.

Valverde a semnat primul șut spre poartă, în minutul 11, o minge care s-a dus mult peste poarta galben-negrilor.

Borussia Dortmund a trecut pe lângă deschiderea scorului trei minute mai târziu prin Brandt, jucător apărut la finalizare din pasa lui Fullkrug.

Cea mai mare ocazie a primei reprize a aparținut celor de la Dortmund și a fost ratată de Adeyemi, în minutul 21. Găsit excelent de o pasă în diagonală trimisă de Hummels, atacantul formației germane a încercat să-l depășească pe Courtois, dar a intrat în unghi închis și a fost blocat de Carvajal.

După alte două minute echipa germană rata o nouă mare ocazie, Fullkrug trimițând în bară!

Ultima ocazie a primei reprize le-a aparținut tot celor de la Dortmund, portarul Courtois respingând în corner șutul lui Sabitzer.

Real Madrid, altă echipă după pauză

Carlo Ancelotti și-a capacitat jucătorii la pauză și Real Madrid a început să domine jocul încă din debutul părții secunde.

Prima ocazie a Realului a venit în minutul 49 dintr-o fază fixă. Kroos a trimis pe poartă și Kobel a scos în corner. Acesta a fost și primul șut pe poartă trimis de cei de la Real Madrid.

Courtois a închis poarta Realului în minutul 63, când a respins in extremis lovitura de cap trimisă de Fullkrug.

Bellingham a fost și el aproape de gol în minutul 69, când n-a reușit să profite de ieșirea eronată din poartă a lui Kobel la mingea trimisă de Vinicius.

O fază de la colțul terenului a dus la deblocarea tabelei, Carvajal marcând cu capul pentru 1-0 în favoarea Realului.

Kobel a respins apoi in extremis mingea trimisă de Camavinga spre vinclu, în minutul 81, dar n-a mai avut ce face două minute mai târziu la reluarea lui Vinicius pentru 2-0.

Până la final Dortmund a avut un gol anulat pentru ofsaid la Fullkrug, în minutul 87.

Pentru Real Madrid este a 15-a reușită în Liga Campionilor din 18 finale disputate.

Borussia Dortmund bifează a doua finală consecutivă pierdută, ca o coincidență tot pe Wembley, și rămâne cu trofeul adjudecat în 1997 la prima apariție în ultimul act.Real Madrid a cucerit Liga Campionilor. A 15-a oară în istoria clubului