Champions League

Porto – Chelsea. Avancronica, echipe probabile si cote la pariuri

Sursă foto: https://twitter.com/23Jogador_/

Echipele FC Porto si Chelsea se infrunta pentru a noua oara in istorie, dar pentru doar a doua oara in faza eliminatorie a Champions League. Ambele manse vor avea loc pe teren neutru, la Sevilla pe Sanchez Ramon Pizjuan, din cauza pandemiei de coronavirus.

De 17 ani cei de la Porto n-au mai castigat o dubla din sferturile de finala (2-0 si 2-2 cu Lyon). Atunci erau antrenati de Jose Mourinho si nu s-au oprit pana la castigarea trofeului.

Porto a fost eliminata de fiecare data la ultimele trei aparitii in sferturi: Manchester United in 2009, Bayern Munchen in 2015 si Liverpool in 2019.

Chelsea n-a mai ajuns in sferturi din 2014, cand trecea de Paris Saint-Germain dupa 3-3 la general gratie golului marcat in deplasare (1-3 si 2-0).

Porto a facut 13 puncte intr-o grupa cu Manchester City, iar in optimi a trecut de Juventus Torino (2-1 acasa si 2-3 in deplasare dupa prelungiri).

Londonezii au castigat grupa din care a mai facut parte si Sevilla fara infrangere, iar in optimi a eliminat Atletico Madrid (1-0 la Bucuresti meci considerat in deplasare si 2-0 la Londra).

Cote oferite de FORTUNA
Porto – 5.20 | Egal – 3.55 | Chelsea – 1.81

Reactia antrenorilor

Sergio Conceicao: “Suntem constienti ca ne aflam in fata unui examen foarte dificil, dar suntem pregatiti. In viata nimic nu este imposibil, mai ales in fotbal. Mi-as fi dorit ca ei sa-si fi castigat ultimul meci. Uneori aceste situatii suna alarma si ii fac pe toti sa fie mult mai alertati”.

Thomas Tuchel: “Venim dintr-o competitie (n.r. Premier League) in care am reusit sa pierdem cu 5-2 in fata echipei de pe locul 19, asa ca stim cat trebuie sa fim de umili la fiecare meci. Am sentimentul ca putem trece de Porto, dar stiu ca va fi foarte greu. Sunt o echipa foarte experimentata, campioni ai Portugaliei multi ani la rand, iar aceasta iti formeaza o oarecare mentalitate. Noi suntem o echipa puternica si credem in fortele noastre ca putem depasi aceasta faza a competitiei”.

Echipele probabile

Porto: Marchesín; Manafá, Mbemba, Pepe, Zaidu; Grujić, Uribe, Otávio, Corona; Luis Diáz, Marega.

Chelsea: Mendy; Azpilicueta, Christensen, Rüdiger; James, Jorginho, Kovačić, Alonso; Mount, Giroud, Werner.

Meciul programat pe Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla va fi arbitrat de o brigada din Slovenia, cu Slavko Vincic la centru.

Intalniri directe

De opt ori s-au mai intalnit pana acum Porto si Chelsea, de fiecare data in Champions League.

Chelsea a castigat de cinci ori, Porto s-a impus de doua ori, un singur meci s-a incheiat la egalitate.

Golaverajul este favorabil londonezilor (12-7).

Cu Porto in postura de gazda “dragonii” au obtinut doua victorii si au pierdut o data, 0-1 in 2009.

Singura remiza dateaza din februarie 2007, un 1-1 la Porto, in turul optimilor de finala.

In 9 decembrie 2015 a avut loc ultima intalnire, Chelsea impunandu-se cu 2-0 pe teren propriu in faza grupelor.



Porto – Chelsea. Avancronica, echipe probabile si cote la pariuri