Champions League

Porto, calificare spectaculoasa in sferturi. Numai goluri unul si unul pe Dragao

FC Porto si-a aratat din plin superioritatea in returul cu FC Basel, echipa pe care a invins-o cu un categoric 4-0, dupa ce in tur meciul se incheiase la egalitate, scor 1-1.

O calificare pana la urma normala pentru echipa mai experimentata, mai tehnica si care a aratat mai mult fotbal.

Cele patru reusite ale formatiei lusitane de marti seara pot fi oricand introduse de UEFA in orice top al celor mai spectaculoase goluri ale sezonului, iar aceasta spune totul despre calitatea jucatorilor lui Porto.

Brahimi a deschis balul in minutul 14 cu un sut senzational dintr-o lovitura libera de la aproximativ 20 de metri.

Sase minute mai tarziu gazdele si-au pierdut capitanul, pe Danilo, accidentat serios la cap dupa o ciocnire violenta cu portarul advers. Meciul a fost intrerupt mai multe minute, iar jucatorul dorit de Real Madrid a fost urcat direct in ambulanta si transportat la spital.

Cei de la Basel au expediat primul lor sut pe spatiul portii adverse abia in minutul 42. A fost o incercare de gol din partea lui Gonzalez, fara prea mari sorti de izbanda.

La doua minute dupa pauza Porto si-a majorat avantajul prin Hector Herrera, cel mai bun pasator al echipei lui Lopetegui. Acesta a prins un sut superb din marginea careului si mingea s-a oprit la coltul lung.

Minutul 56 avea sa aduca golul de 3-0 reusit de Casemiro, o alta bijuterie de executie direct din lovitura libera, pentru ca Aboubakar sa inchida tabela cu un sfert de ora inaintea finalului cu o executie din actiune.

Camerunezul a sutat langa bara, dupa ce l-a intors pe toate fetele pe experimentatul fundas Walter Samuel, fostul jucator al celor de la Inter Milano.

FC Porto merge in sferturi si se anunta in continuare o nuca extrem de tare a competitiei.



Porto, calificare spectaculoasa in sferturi. Numai goluri unul si unul pe Dragao