Champions League

Pioli: ”Am făcut un meci demn de Liga Campionilor”

AC Milan a câștigat cu 1-0 manșa tur a disputei cu Napoli din sferturile Ligii Campionilor, un meci despre care antrenorul Stefano Pioli spune că s-a ridicat cu adevărat la înălțimea competiției.

În pofida avantajului obținut, Pioli consideră că ecuația calificării rămâne deschisă și că totul se va decide în returul de la Napoli.

”Va fi în continuare un meci greu în retur, cu multă tensiune şi emoţie. Au început mai bine decât noi, jocul nostru de pase nu a fost bun la start, au fost mai agresivi decât în ​​meciul de campionat(Milan a câştigat cu 4-0 acum zece zile).

”Este prima dată când învingem Napoli aici în trei ani, ceea ce înseamnă că am făcut un joc bun. Este un mic regret că nu am profitat mai bine de superioritatea numerică la finalul meciului, dar este un rezultat care ne oferă posibilitatea de a trece mai departe.

”Am făcut un meci demn de Liga Campionilor, am fost la înălţime. Vom merge la Napoli cu mare încredere şi mare concentrare, cunoscând dificultăţile pe care le vom avea acolo”, a declarat Pioli după meciul de miercuri seara disputat pe San Siro.

De cealaltă parte, Luciano Spalletti a pus înfrângerea echipei sale pe seama lipsei de experință a unora dintre jucători la acest nivel.

Chiar și în inferioritate numerică, Napoli a fost aproape să egaleze pe final, când a ratat două mari ocazii prin Di Lorenzo și Olivera.

”Meciul rămâne foarte deschis. Am văzut o atitudine bună de la jucătorii mei, o reacţie bună după ce s-a întâmplat în campionat.

”Sunt jucători care nu au experienţă internaţională, care sunt la o vârstă la care nu au jucat încă meciuri de această importanţă, dar am văzut o reacţie grozavă, mereu jucând sus, mergând la dueluri. Maignan a avut două sau trei intervenţii cruciale”, a spus Spalletti.

Milan are prima șansă la calificarea în semifinale, acolo unde ar putea da peste o altă echipă din Italia, marea rivală locala Internazionale.



Pioli: ”Am făcut un meci demn de Liga Campionilor”