Champions League

Performanta istorica reusita de Ajax. Sperante si pentru fotbalul romanesc!

Sursă foto: https://twitter.com/AFCAjax

Echipa olandeza Ajax Amsterdam a scris, marti seara, o noua pagina de istorie in Liga Campionilor.

Pentru al doilea tur consecutiv “lancierii” au intors un rezultat negativ inregistrat pe teren propriu si au obtinut calificarea prin victorie in deplasare.

Dupa 1-2 cu Real Madrid a urmat un 4-1 pe Santiago Bernabeu care a fortat demiterea lui Santiago Solari si readucerea lui Zinedine Zidane in regim de urgenta, pentru ca acum dupa un 1-1 cu Juventus sa urmeze un 2-1 la Torino si trimiterea lui Cristiano Ronaldo in lacrimi la vestiare.

Ajax Amsterdam devine astfel prima echipa din istoria Ligii Campionilor care ajunge in semifinalele competitiei dupa ce a disputat trei tururi de calificare.

Pentru cei care isi amintesc mai putin, Ajax a inceput competitia in turul 2 preliminar, eliminand-o pe Sturm Graz din Austria cu 5-1 la general (2-0 si 3-1). A urmat un 5-2 la general cu Standard Liege din Belgia (2-2 si 3-0), pentru ca in playoff “lancierii” sa treaca de Dynamo Kiev din Ucraina cu 3-1 la general (3-1 si 0-0).

Ajax a iesit apoi fara infrangere dintr-o grupa cu Bayern Munchen si Benfica Lisabona, doua echipe mai bine cotate.

Daca ne gandim la campioana Romaniei care va intra inca din primul tur preliminar si va avea de trecut nu mai putin de patru runde pana la grupe, exemplul celor de la Ajax este unul datator de sperante!



Performanta istorica reusita de Ajax. Sperante si pentru fotbalul romanesc!