Champions League

Patru scenarii pentru incheierea sezonului din Liga Campionilor

UEFA studiaza in aceasta perioada patru scenarii posibile pentru finalizarea actualului sezon al Ligii Campionilor, competitie al carei program a fost serios afectat de coronavirus.

Pana la finalul sezonului actual ar mai fi de disputat 17 meciuri intr-o fereastra de 50 de zile.

Primul scenariu este ca meciurile ramase de jucat sa fie programate si sa se dispute in perioada urmatore dupa reluarea competitiei pana la 30 iunie cel mai tarziu.

Al doilea scenariu vizeaza introducerea unui sistem "Final 8" pentru echipele ajunse in faza sferturilor de finala. Practic cele opt echipe ramase in competitie dupa optimi sa joace in sistem cu meciuri intr-o singura mansa pe teren neutru, in acelasi oras, pe acelasi stadion. Ar fi practic un mini turneu.

Al treilea scenariu implica adoptarea sistemului "Final 4" pentru echipele ajunse in semifinale, dupa modelul pe care deja il vedem adoptat in handbal sau baschet. Ar rezulta 11 meciuri in trei saptamani.

Ultimul sistem presupune schimbarea formatului competitional si adoptarea unuia cu meciuri intr-o singura mansa. Ar rezulta 11 meciuri in maxim o luna de zile.



Patru scenarii pentru incheierea sezonului din Liga Campionilor