Champions League

Parisul in semifinale. Campioana Bayern, eliminata!

Sursă foto: https://twitter.com/PSG_inside

In absenta atacantului polonez Robert Lewandowski, accidentat, Bayern Munchen a fost eliminata de Paris Saint-Germain in sferturile Champions League.

Bayern a castigat cu 1-0 pe Parc des Princes, dar a pierdut calificarea dupa ce campioana Hexagonului castigase in tur, la Munchen, cu 3-2.

Unicul gol al meciului de marti seara a fost marcat de camerunezul Choupu-Moting in finalul primei reprize dupa un sut al lui Alaba respins in lateral de portarul Navas.

Un gol venit dupa un inceput promitator din partea gazdelor, cu doua ocazii ratate pe rand de Kylian Mbappe si Neymar.

Chiar daca n-a marcat, brazilianul Neymar a fost ales la final cel mai bun jucator al meciului.

Premiera

Pentru prima data in istoria Champions League echipa care a pierdut finala sezonului anterior o elimina pe detinatoarea trofeului in fazele finale ale intrecerii.

Fost portar la Real Madrid, costaricanul Keylor Navas continua o serie impresionanta. Niciodata acesta n-a parasit competitia odata ajuns in faza eliminatorie.

Pentru Paris Saint-Germain este a treia calificare in semifinalele Champions League si pentru prima data cand se intampla doi ani la rand.

Este o premiera si pentru fotbalul francez. Niciodata pana acum Franta n-a avut doi ani la rand reprezentare in careul de asi din Champions League.

Ultimele trei echipe care au eliminat pe Bayern Munchen in sferturile Champions League au castigat trofeul in respectivul sezon.

Este vorba de AC Milan (2006/07), FC Barcelona (2008/09) si Real Madrid (2016/17).

PSG va juca in semifinale cu invingatoarea dublei dintre Manchester City si Borussia Dortmund.



Parisul in semifinale. Campioana Bayern, eliminata!