Champions League

Ovidiu Hategan, in mijlocul unei controverse la Manchester City – Borussia Dortmund | Haaland anihilat de apararea "Cetatenilor"

Sursă foto: https://twitter.com/SC_ESPN

Arbitrul roman Ovidiu Hategan a fost protagonistul unei faze controversate in prima repriza a meciului din prima mansa a sferturilor Champions League. Manchester City a invins-o in cele din urma pe Borussia Dortmund, cu 2-1 (1-0).

Ovidiu Hategan a acordat lovitura de la 11 metri pentru Manchester City in minutul 30 la un presupus fault comis de Emre Can asupra lui Rodrigo.

La interventia arbitrului din camera VAR, centralul din Romania a mers la marginea terenului pentru a vedea reluarile oficiale.

Aceasta dupa ce apucase sa-i acorde cartonasul galben lui Can.

Dupa ce a studiat pret de mai multe zeci de secunde faza din mai multe unghiuri, Hategan a revenit asupra deciziei si a anulat lovitura de pedeapsa pe care tot el o indicase.

Jocul a fost reluat cu o minge de arbitru din careul celor de la Borussia Dortmund, in timp ce Emre Can n-a inteles ce se intampla cu galbenul incasat pentru un fault care pana la urma n-a fost.

La momentul evocat mai sus scorul era 1-0 pentru Manchester City.

Kevin De Bruyne deschisese scorul in minutul 19 cu un sut din sase metri dupa o faza de contraatac.

Hategan a mai avut o decizie contestata, de aceasta data de oaspeti, in minutul 38, atunci cand l-a oprit din actiune pe Jude Bellingham pentru un presupus fault in atac asupra portarului advers. Reluarile TV au tinut sa le dea mai degraba dreptate celor de la Dortmund.

In debutul partii secunde norvegianul Erling Haaland a ratat singura lui ocazie singur cu portarul.

Borussia Dortmund a egalat in cele din urma prin Marco Reus in minutul 84 din pasa lui Haaland.

Pana la urma victoria a fost smulsa in extremis de Manchester City cu un gol marcat de Foden in minutul 90.

De Bruyne a centrat in careu si Gundogan a intors mingea pentru colegul sau.

Calificarea ramane in continuare deschisa si totul se va decide in returul de la Dortmund.



Ovidiu Hategan, in mijlocul unei controverse la Manchester City – Borussia Dortmund | Haaland anihilat de apararea "Cetatenilor"