Champions League

O echipa din Gibraltar invinge o fosta campioana a Europei

Lincoln Red Imps, reprezentanta statului Gibralatar in Liga Campionilor, a produs marti seara o uriasa surpriza prin victoria obtinuta pe teren propriu in fata scotienilor de la Celtic Glasgow in turul 2 preliminar.

Campioana Scotiei si castigatoarea Cupei Campionilor Europeni in sezonul 1966/67 a suferit cea mai rusinoasa infrangere din istoria clubului, Celtic pierzand cu 1-0 in fata unei echipe de jucatori cu jumatate de norma.
 
Aceasta pentru ca fotbalistii lui Lincoln nu sunt profesionisti si joaca fotbal doar in timpul liber dupa ce ies de la slujbele lor de zi cu zi.
 
Spre exemplu Lee Casciaro, marcatorul unicului gol al meciului cu Celtic, cand nu joaca fotbal este ofiter de politie. Acelasi Casciaro marcase in martie 2015 primul gol international pentru Gibraltar in meciul cu Scotia de pe Hampden Park.
 
Celtic, echipa aflata la primul meci cu Brendan Rodgers pe banca, a trimis de doua ori mingea in bara prin Leigh Griffiths, dar nimic nu a putut impiedica marea rusine din Gibraltar.
 
Returul este programat pe Celtic Park miercurea viitoare, unde cel mai probabil Celtic va avea forta sa treaca de modesta Lincoln.
 
Nu departe de un rezultat rusinos a trecut si Steaua Rosie Belgrad, de asemenea o fosta campioana a Europei, care a castigat cu 2-1 La Valletta in fata echipei locale, dupa ce maltezii deschisesera scorul.

Alte rezultate de marti seara:

Zrinjski (Bosnia-Hertegovina) - Legia Varsovia (Polonia) 1-1

Dinamo Tbilisi (Georgia) - Alashkert (Armenia) 2-0

Qarabag (Azerbaidjan) - Dudelange (Luxemburg) 2-0

Hapoel Beer Sheva (Israel) - Sheriff Tiraspol (Moldova) 3-2

BATE Borisov (Belarus) - SJK (Finlanda) 2-0

TNS (Tara Galilor) - APOEL Nicosia (Cipru) 0-0

Valletta (Malta) - Crvena Zvezda (Serbia) 1-2

Salzburg (Austria) - FK Liepaja (Letonia) 1-0

Vardar Skopje (Macedonia) - Dinamo Zagreb (Croatia) 1-2



O echipa din Gibraltar invinge o fosta campioana a Europei