Champions League

Nici chiar VAR-ul n-a salvat-o pe Juventus de la infrangere cu Atletico Madrid

Sursă foto: twitter.com/atletienglish

Un penalty acordat si un gol marcat, ambele invalidate de arbitrajul video (VAR), au avut cei de la Atletico Madrid inainte a lovi decisiv Juventus in minutele de final pentru un 2-0 in prima mansa a optimilor de finala din Liga Campionilor.

De o faza fixa a avut nevoie Cristiano Ronaldo pentru a pune in pericol poarta celor de la Atletico Madrid. Asa s-a intamplat in minutul 8 cand atacantul portughez l-a testat pe Oblak cu un sut in forta respins de acesta peste bara.

Ocazie mare pentru Juventus in minutul 11 dupa o faza fixa de la coltul terenului. Centrare perfecta in centrul careului si Bonucci fara marcaj a reluat peste poarta.

Gazdele au replicat in minutul 15 prin Thomas, jucator care a prins un sut sanatos din afara careului, dar o minge pe directia portarului.

In minutul 22 Mandzukic l-a dominat pe Godin intr-un duel aerian in careul gazdelor, ceea ce nu este putin lucru, si a reluat apoi peste poarta. O faza trecuta la ocazii in dreptul celor de la Juventus.

Lovitura de la 11 metri pentru Atletico in minutul 27 dupa ce De Sciglio l-a faultat pe Diego Costa la limita careului. Cel putin asa a dictat arbitrul central la prima vedere, insa VAR-ul si-a intrat in rol si in cele din urma s-a acordat doar lovitura libera din afara careului. Pana la urma o decizie corecta.

Din faza fixa rezultata Griezmann a sutat direct pe poarta obligandu-l pe portarul lui Juventus la o interventie decisiva.

Oblak s-a opus in minutul 34 la sutul lui Dybala din afara careului. Un sut cu stangul care a prins pamantul in fata portarului de la Atletico.

Partea secunda a debutat cu doua mari ocazii la poarta lui Juventus in decurs de doar cateva minute. Mai intai Diego Costa, scapat singur cu portarul, a ratat executia si mingea s-a dus alaturi.

Apoi, la doua minute distanta, bara i-a salvat pe cei de la Juventus la o faza rapida de atac a gazdelor finalizata de Griezmann cu sut deviat.

Faza controversata in minutul 70 cand celor de la Atletico le-a fost anulat un gol marcat de Morata. Centralul a mers la margine pentru a vedea reluarile oficiale si in cele din urma a invalidat reusita pentru un fault al atacantului spaniol asupra lui Chiellini in duel direct pentru balon.

Opt minute mai tarziu Atletico a deschis scorul prin fundasul Jimenez dupa o faza de la coltul terenului. Bonucci s-a tavalit pe jos acuzand o lovitura, dar nu a mai fost cazul de interventia VAR si reusita a fost validata.

Atletico a fortat golul doi pe care avea sa-l marcheze prin Godin, jucator care a reluat cu exteriorul dintr-un unghi dificil cu Ronaldo in fata.

La ultima faza a meciului Ronaldo a ratat cu capul cea mai mare sansa a lui de a marca in meciul de pe Wanda Metropolitano.

Juventus n-a reusit niciodata in istorie sa intoarca soarta unei calificari dupa ce a pierdut prima mansa cu 0-2. Au existat cinci astfel de tentative esuate.

Doar doua echipe n-au primit gol de la Juventus in acest sezon (35 meciuri): Atalanta Bergamo si Atletico Madrid!



Nici chiar VAR-ul n-a salvat-o pe Juventus de la infrangere cu Atletico Madrid