Champions League

Monstrul Mbappe o rapune pe Bayern cu o dubla la Munchen

Sursă foto: https://twitter.com/PSG_English/

Paris Saint-Germain si-a luat revansa dupa pierderea finalei Champions League sezonul precedent in fata celor de la Bayern Munchen. Campioana Frantei a castigat, cu 3-2, in prima mansa a sferturilor de finala, iar doua dintre goluri au fost marcate de atacantul francez Kylian Mbappe (22 ani).

Bayern a ratat prima ocazie a meciului disputat pe o ninsoare ca in povesti.

Camerunezul Choupo-Moting a nimerit bara transversala cu o lovitura de cap in minutul 2, dupa primul corner al meciului.

PSG a deschis scorul un minut mai tarziu prin Kylian Mbappe, jucator care l-a invins pe Manuel Neuer cu un sut in forta din interiorul careului.

O minge la care portarul nationalei Germaniei ar fi putut face mai mult. Cel putin asa s-a vazut pe reluarile TV, ca mingea i-a trecut printre picioare.

Bayern a dominat jocul si a ratat trei ocazii, prin Muller (9’), Goretzka (19’) si Pavard (20’).

Bavarezii cu ocaziile, PSG cu golul de 0-2 marcat de Marquinhos din pasa lui Neymar, cel care oferise assist-ul si la reusita lui Mbappe.

Doar de trei ori in istoria Champions League cei de la Bayern au mai primit doua goluri in prima jumatate de ora a unui meci disputat pe teren propriu.

Cu Milan in 2007 (meci castigat), Real Madrid in 2014 (de asemenea castigat) si cu Juventus in 2016 (partida pierduta).

Pana la pauza Bayern a redus din diferenta prin Choupo-Moting. Acesta a punctat cu o lovitura de cap la coltul scurt.

A fost al cincilea gol marcat de atacantul camerunez in 24 de meciuri in Champions League.

La Stoke City marcase tot atatea goluri in 32 de meciuri!

Partea secunda a debutat sub aceeasi ninsoare marunta, iar PSG a trecut pe langa golul trei in minutul 51 prin Neymar.

Brazilianul a fost blocat in extremis de Neuer la un sut din 6-7 metri.

Trei minute mai tarziu a fost randul gazdelor sa rateze prin Pavard. Sutul fundasului francez la coltul scurt l-a gasit pe Navas bine ancorat in ghete.

Bayern a egalat in minutul 60 prin Thomas Muller. A fost o centrare din lovitura libera si Muller a marcat cu capul in dreapta lui Navas pentru golul 48 in Champions League (24 in faza eliminatorie).

Dupa doar sase minute PSG revenea la conducere prin Mbappe, jucator care isi trecea in cont dubla cu un sut la coltul scurt dupa o actiune in viteza.

Al 8-lea gol pentru Mbappe in actualul sezon de Champions League, acesta egalandu-i pe Wissam Ben Yedder in 2017-18 si David Trezeguet in 2001-02 in ierarhia francezilor cu cele mai multe reusite intr-un sezon.

Trei goluri marcate de PSG din 5 suturi pe poarta, in conditiile in care Bayern avusese pana in minutul 70 nu mai putin de 25 de suturi (12 pe poarta).

Bayern a fortat cu toate liniile egalarea, dar Alaba si Muller n-au reusit sa o bage in ate in minutele de final.



Monstrul Mbappe o rapune pe Bayern cu o dubla la Munchen