Champions League

Mircea Lucescu intra in istoria UEFA Champions League

Sursă foto: https://twitter.com/Javier10Alfaro

Tehnicianul roman de la Dynamo Kiev este cel mai in varsta tehnician din istoria celei mai importante competitii europene.

In varsta de 75 de ani si 102 zile, Mircea Lucescu il devanseaza pe Jorge Jesus de la Benfica Lisabona, acesta din urma avand 67 de ani, anunta publicatia spaniola Marca.

La polul opus se afla germanul Julian Nagelsmann, cel mai tanar antrenor din istoria competitiei in 2018 pe cand o pregatea pe Hoffenheim si avea 31 de ani si 58 de zile.

Nagelsmann o pregateste in prezent pe Bayern Munchen, unde a ajuns dupa plecarea lui Hansi Flick la nationala Germaniei.

In alta ordine de idei, italianul Carlo Ancelotti va incepe al 19-lea sezon ca antrenor in Champions League. Doar Arsene Wenger are mai multe sezoane in aceasta competitie (20).

Germanii la putere

Ultimele trei editii ale Champions League au fost castigate de echipe care au avut antrenori germani: Jurgen Klopp in 2019 cu Liverpool, Hansi Flick in 2020 cu Bayern si Thomas Tuchel in 2021 cu Chelsea.

Sezonul 2021/22 marcheaza trei decenii de cand Cupa Campionilor Europeni a fost rebranduita de UEFA sub numele de Liga Campionilor.

Finala se va disputa in Rusia, la Sankt Petersburg. Ultima oara cand Rusia a gazduit finala a fost in 2007/08, cand Manchester United invingea pe Chelsea la loviturile de departajare.



Mircea Lucescu intra in istoria UEFA Champions League